Bekijk het origineel

Cambodjanen in de nacht naar Thailand gevlucht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Cambodjanen in de nacht naar Thailand gevlucht

2 minuten leestijd

CHONG CHOM PAS (AP) - Duizenden Cambodjanen zijn de afgelopen nacht de grens over naar Thailand gevlucht, uit vrees voor een ophanden zijnde aanval van het leger van coupleider Hun Sen.

Met karren vol spullen en levende have voor zich uit drijvend, trokken gezinnen in het holst van de nacht weg uit het bedreigde dorp O’Smach, het laatste bolwerk van de aanhangers van Hun Sens afgezette rivaal, prins Norodom Ranariddh.

Aan de rand van het dorp, acht kilometer van de grensplaats Chong Chom Pas, waren gisteren troepen van Hun Sen gezien. Alom werd verwacht dat het leger vandaag bij het aanbreken van de dag de aanval zou openen. De verdedigers zijn zowel in aantal als in bewapening de mindere.

In het dorp waren de afgelopen weken 30.000 mensen samengedromd, voor het merendeel burgers die probeerden te ontsnappen aan het geweld waarmee de staatsgreep van Hun Sen op 5 en 6 juli gepaard ging. Vanmorgen (plaatselijke tijd) waren de enige militairen die in O’Smach te zien waren soldaten die de vluchtende burgers beschermden.

De uittocht zelf had een ordelijk verloop. De vluchtelingen werden aan Thaise kant bijgelicht door Thaise soldaten en opgevangen in een tijdelijk kamp in Khueng Hoeichueng,. op anderhalve kilometer van de grens. Van daar zullen ze zo snel mogelijk worden afgevoerd naar een veiliger kamp, zeven kilometer verderop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Cambodjanen in de nacht naar Thailand gevlucht

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken