Bekijk het origineel

Origin-topman Butler stapt onverwacht op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Origin-topman Butler stapt onverwacht op

Vertrek niet ingegeven door conflict

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Tqpman T(Hn Bufler van Origin vertrekt (mvenvacfat bq de autmnatiseringsdochter van Hiüips. Butler heeft nog geen negen maanden aan het hoofd gestaan van het kwakkdende bedrijf. De kxtpbaan van zijn vowganger Ge(db%y Carrdl was nc korter: hij werd na vijf maanden door Hiilips aan de lant geschoven.

„We zijn absoluut niet trots op de snelle doorstroming aan de top”, zegt een woordvoerder. Hij onderstreept dat Butler zelf voor zijn vertrek heeft gekozen. Aan zijn vertrek zou geen conflict ten grondslag liggen. „Er zijn best meningsverschillen geweest, maar die zijn op een prettige manier doorgesproken”.

De laatste maanden is echter wel duidelijk gebleken dat Philips nog steeds ontevreden is over de prestaties van zijn automatiseringsdochter. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Philips maakte bestuurder J. Hommen duidelijk dat verbeteringen te lang op zich laten wachten. Origin moet meer uren bij klanten doorbrengen en minder op het eigen kantoor, aldus Hommen, die voorlopig zelf de leiding bij Origin overneemt.

Origin besloot eerder dit jaar al tot een reorganisatie om Philips, veruit de belangrijkste klant, beter van dienst te kunnen zijn.

TeruggeflotenPhiUps-president Cor Boonstra had

Origin toen al eens teruggefloten, omdat Butler zeer ambitieuze groeiplannen presenteerde. Boonstra maakte duidelijk dat de winstgevendheid eerst op peil moet zijn. Butler reageerde geïrriteerd op die terechtwijzing.

PhiHps haalde Carroll en Butler, afkomstig van de grote Amerikaanse automatiseerder EDS, ruim een jaar geleden binnen als de zwaargewichten die Origin op koers zouden gaan zetten. Origin ontstond door de fusie van BSO/Origin en Philips C & P (de automatiseringsafdeling Communications & Processing). Philips verwierf een belang van 82 procent in de nieuwe onderneming, die vorig jaar een verlies leed van ƒ 108 miljoen.

Butler vertrekt officieel per 31 augustus, maar is inmiddels al weg. Origin verwacht dit jaar wel uit de rode cijfers te komen. In de eerste helft van dit jaar is al een licht positief resultaat geboekt, dat naar verwachting in de tweede helft verder zal verbeteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Origin-topman Butler stapt onverwacht op

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken