Bekijk het origineel

Tyfoon Winnie koerst aan op Sjanghai

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tyfoon Winnie koerst aan op Sjanghai

2 minuten leestijd

TAIPEI (AP) - Tyfoon Winnie, die de afgelopen dagen in Taiwan 24 levens heeft geëist, koerst aan op de Chinese kust

China heeft voor Sjanghai en delen van het zuidoosten stormalarm afgekondigd. De straten stonden er inmiddels al onder water, maar er waren nog geen meldingen van slachtoffers.

In de Taiwanese hoofdstad Taipei kwamen in de buitenwijk Hsichi twaalf mensen om het leven toen het appartementencomplex waarin zijn zich bevonden het niet meer hield. Er zouden nog ongeveer twaalf mensen onder het puin van het gebouw vastzitten. Reddingswerkers verwachten dat het do dental zal stijgen.

Door een aardverschuiving in de bergen ten noorden van Taipei werden zes mensen onder de modder bedolven, onder wie twee kinderen. Gevreesd wordt dat ze alle zes zijn omgekomen.

Ten noordoosten van Taipei verdronken drie mensen in de kelder van hun huis én een man in Taipei kwam eveneens bij een aardverschuiving om het leven. Elders verdronk een visser nadat hij door de hoge golven van een pier was geslagen.

Winnie trok van zaterdag tot en met maandag met windsnelheden tot 148 kilometer per uur over Taiwan. Binnen twee dagen viel meer dan 700 millimeter regen. Kantoren en scholen in Tai pei en de rest van noord-Taiwan bleven, in Taipei stond zelfs de eerste verdieping van sommige huizen onder water.

Winnie raast vandaag over Sjanghai, een stad met meer dan 7 miljoen inwoners. De Chinese tv liet gisteren al beelden zien van de kust van Zhenjiang, waar de mensen door de straten waadden. De verwachting luidt dat meer dan vier- meter hoge golven tegen de kust van de provincies Zhenjiang en Jiangsu zullen beuken.

De loco-burgemeester van Sjanghai, Xia Keqiang, heeft alle overheidsinstanties opgedragen voorbereidingen te treffen om de storm het hoofd te bieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Tyfoon Winnie koerst aan op Sjanghai

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken