Bekijk het origineel

Rotterdam zet snelle bussen in tegen file

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdam zet snelle bussen in tegen file

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De regio Rotterdam introduceert per 1 september als eerste in Nederland spedale stads-interliners in de strijd tegen de grociende flles.

De busmaatschappij RET denkt op deze snelle busverbindingen tussen Vlaardingen en Ridderkerk via Rotterdam in 2001 zo’n 2500 tot 2700 passagiers per dag te kunnen vervoeren, die anders de auto zouden nemen.

Dat bleek gistermiddag bij de presentatie van de twee nieuwe buslijnen in Rotterdam. Busreizigers kunnen straks met lijn 60 van Vlaardingen-Holy naar Ridderkerk-Drievliet en met lijn 61 van Spijkenisse-Centrum naar Ridderkerk/Slikkerveer. De rechtstreek se verbindingen op het 35 kilometer lange traject moeten een aanzienlijke tijdwinst opleveren, door gebruik te maken van aparte busbanen en niet zo vaak te stoppen.

Minister Jorritsma (Verkeer) subsidieert de proef tot en met 1999 met 4,2 miljoen gulden. Daarna moet de RET de exploitatie van de lijn zelf op zich nemen. Het project is totstandgekomen na kritiek uit de Tweede Kamer over de weinig effectieve aanpak van de fileproblemen. „

De RET verspreidt binnenkort op 80.000 adressen langs de route gratis strippenkaarten, waarmee geïnteresseerden zes keer gratis een rit met de nieuwe stads-interliner kunnen maken. Na de eeuwwisseling moeten de lijnen zichzelf kunnen bedruipen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Rotterdam zet snelle bussen in tegen file

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken