Bekijk het origineel

Een dode en zestien gewonden in verkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Een dode en zestien gewonden in verkeer

2 minuten leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Bij een busongeval in het Friese Follega zijn vanochtend om half zes dertien mensen gewond geraakt, van wie er drie ernstig aan toe zijn. Het busje was op weg van Sneek naar Lemmer toen het uit de bocht vloog en tegen een antieke sleepboot botste die in de Follegasloot lag.

Elf inzittenden konden zelfstandig het busje verlaten. Twee personen zaten bekneld en zijn door de brandweer bevrijd. De bestuurder van het busje heeft verklaard dat hij in slaap was gevallen.

De inzittenden van het busje waren Turkse en Iraanse asielzoekers die op weg waren naar de Noordoostpolder om daar bij een boer te werken.

Bij een ongeval op de Paardelandsdrift tussen het Drentse Zweeloo en Wezup is in de afgelopen nacht de 21jarige man uit Beilen om het leven ge komen. Hij bestuurde een auto die uit de bocht vloog en tegen een boom botste. Van de vier andere inzittenden raakten er drie zwaargewond.

De politie vermoedt dat de bestuurder veel te hard heeft gereden. De man overieed ter plaatse. Zijn passagiers, twee 16-jarige jongens uit Rotterdam en twee 14-jarige meisjes uit Papendrecht, raakten bekneld en zijn door de brandweer uit het wrak gehaald.

De Drechttunnel bij Dordrecht in de A16 is vanochtend in de ochtendspits richting Rotterdam enige tijd afgesloten geweest, indirect als gevolg van dichte mist. De hoogtemelder, die signaleert of er te hoge voertuigen de oeververbinding in willen, werkte niet. Omdat er dichte mist hing en er- zo-’ doende niet met camera’s kon worden gecontroleerd, besloot men de tunnel voor korte tijd te sluiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Een dode en zestien gewonden in verkeer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken