Bekijk het origineel

Man dreigt z’n’ huis op te blazen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Man dreigt z’n’ huis op te blazen

1 minuut leestijd

HOORN (ANP) - Een 30-jarige Hoornaar heeft gisterochtend voor een levensgevaaiiijke situatie gezorgd door te dreigen zijn woning op te blazea De man had de kranen van het gasfomuis opengedraaid en liep met een aansteker in zünhand.

Buren hadden een verdachte geur opgemerkt en waarschuwden de politie en het energiebedrijf Op de deur van zijn woning had de man een briefje gehangen met daarop de mededehng dat er een explosie zou volgen als de deur werd geopend.

Na ruim een uur praten wist een politieagent de man te overreden zijn actie op te geven en vrijwillig mee te gaan naar het bureau. De agent sprak vanaf een parkeerplaats achter de woning, terwijl de Hoornaar met tussenpozen op het balkon verscheen. Tijdens de onderhandelingen werd de hoofdkraan van het gas naar de woning afgesloten. De brandweer was paraat om snel op te kunnen treden.

Nadat de man was afgevoerd naar het politiebureau, bleek er in de woning een grote concentratie gas aanwezig. Er vvas sprake van explosiegevaar. Volgens de politie ligt een ruzie in de relatiesfeer ten grondslag aan het gedrag van de Hoornaar. Hij is vastgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Man dreigt z’n’ huis op te blazen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken