Bekijk het origineel

ETA dreigt met moord op politicus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ETA dreigt met moord op politicus

2 minuten leestijd

MADRID (AP) - De Basidsche afscheidingsbewegii ETA heeft gisteren gedreigd Joaquin Pascal, een socialistisch gemeenteraadslid in Pamplona, te vermoorden als hij de regio niet binnen dertig dagen veiiaat Het dreigement komt een maand na de ETA-moord op politicus Miguel Angel Blanco, die heel Spanje in beroering bracht

Pascal trof de dreigbrief aan toen hij terugkeerde van vakantie.

Hij zei dat hij zich niets zal aantrekken van het dreigement. „Ik ben hier geboren en ik ga niet verhuizen, hoeveel ze ook dreigen”.

Pamplona is de hoofdstad van de provincie Navarra, maar de ETA wil ook deze provincie, waarin zich vele Baskische dorpen bevinden, bij een toekomstig onafhankelijk Baskenland betrekken. Het huidige autonomiegebied voor de Basken omvat de provincies Guipuzcoa, Vizcaya en Alava.

Tientallen badgasten hebben gisteren ijlings het strand van de Noord-Spaanse kustplaats Comillas moeten verlaten nadat de Guardia Civil in de nabijheid drie op scherp staande granaaüanceerders had gevonden. Het strand, de parkeerplaats en enkele appartementen in de buurt werden ontruimd.

De lanceerders leken te zijn gericht op de kazerne van de paramilitaire politie-eenheid Guardia Civil in Cotnillas. De granaten werden onschadelijk gemaakt, maar de politie zocht de omgeving verder af op mogelijke explosieven.

Comillas ligt in de provincie Cantabrie, ongeveer 350 kilometer ten noorden van Madrid. Kazernes van de Guardia Civil zijn vaker het doelwit geweest van granaataanvallen van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

ETA dreigt met moord op politicus

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken