Bekijk het origineel

Rijn-Gouwe-sneltram is haalbaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rijn-Gouwe-sneltram is haalbaar

2 minuten leestijd

ALPHEN A/D RUN - Uit een onderzoek blijkt dat de Rijn-Gouwe-sneltram haalbaar is. De tram z)ou op het traject tussen Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden al in 2002 kunnen rijdea

Dat heeft een woordvoerder van vervoersonderneming ZWN gisteren gezegd in een reactie op het onderzoek. De sneltram zou door een combinatie van snelheid, inzet van nieuw materieel en meer stations nieuwe reizigers aan kunnen trekken. Nu rijdt er tussen Gouda en Alphen een stoptrein, die voor NS nauwelijks rendabel is.

De Rijn-Gouwe-lijn moet in een volgende fase worden doorgetrokken naar Katwijk en Noordwijk en een lus in Alphen gaan maken. ZWN wil op het eerste traject de nieuwe stations vooral bij Waddinxveen-Zuid, Boskoop-Snijdelwijk, Alphen-bedrijventertein, Hazerswoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Grote Polder situeren.

Op dit traject kunnen met kleine aanpassingen de trams naast de treinen blijven rijden. Vooral op het stuk tussen Alphen en Leiden zal dit passen en meten worden. Ook de NS heeft onlangs bekendgemaakt meer treinen te willen laten rijden op deze spoorlijn.

Nog niet bekend is wie de Rijn-Gouwe-lijn uiteindelijk gaat exploiteren. ZWN heeft in het verleden ervaring opgedaan met de sneltram Utrecht-Nieuwegein (thans in beheer bij Midnet). Ook de Rijnlandse Kamer van Koophandel dringt aan op de realisatie van de Rijn-Gouwe-tramlijn. De tramlijn draagt volgens de ondernemers bij aan de ontsluiting van de Rijnstreek op een milieuvriendelijke manier.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rijn-Gouwe-sneltram is haalbaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken