Bekijk het origineel

Ds. K. Boersma onderscheiden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. K. Boersma onderscheiden

1 minuut leestijd

OUD-BEIJERLAND - Ds. K. Boensma, christelijk gerefonneerd emeritus predikant, heeft uit handen van burgemeester drs. B. B. M. van der Hart een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ds. Boersma werd geridderd op grond van zijn vele verdiensten op kerkelijk en maatschappelijk terrein. Hij is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1961 werd ds. Boersma bevestigd tot predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Hij diende de gemeenten van Driebergen, Onstwedde, Haarlem-Noord/Santpoort, Hoogeveen en Rotterdam-Zuid. Vanaf 1991 tot 1996 was hij geestelijk verzorger van De Egmontshof in Oud-Beijerland. Daar had ook de overhandiging van de onderscheiding plaats.

Ds. Boersma was bij verschillende deputaatschappen betrokken en was lid van vijf generale synodes. Hij was betrokken bij de oprichting van De Vijverberg in Ede, waar hij ook als gods dienstdocent aan verbonden was. Ds. Boersma was onder meer voorzitter van de Stichting tot Steun aan de Gereformeerde Kerken in Frankrijk. Op 1 januari 1997 ging hij met emeritaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Ds. K. Boersma onderscheiden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken