Bekijk het origineel

Spijkerstofmisère zet Ten Cate op behoorlijk verlies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spijkerstofmisère zet Ten Cate op behoorlijk verlies

2 minuten leestijd

ALMELO (ANP) - Ten Cate (hoogwaardig textiel, kunststoffen en rubber) heeft in de eerste hettt van dit jaar een veriies geleden van ƒ 21 miljoen. In dezelfde periode van 1996 was er een winst van ƒ17,5 miljooL Het verlies wordt veroorzaakt doordat ƒ 40 müjoen is gereserveerd voor de skchtdraaiende denimfabrieken in Ierland en Griekenland.

Ten Cate heeft de spijkerstofactiviteiten per 1 januari uit de concemcijfers gehaald. De reservering van ƒ40 miljoen moet een definitieve oplossing voor de sector bekostigen. Het bedrijf wil het belang van de Franse partner DMC van 50 procent in de Ierse fabriek overnemen om de handen bij dit bedrijf vrij te krijgen. Tijdens een toelichting op de cijfers zei topman F. Schreve dat de operatie later dit jaar plaatsheeft. Op de vraag wat het Ten Cate gaat kosten, antwoordde hij: „U suggereert betaling, dat zijn niet mijn woorden”. Voor het Griekse Hellenic is Ten Cate op zoek naar partners.

Ten Cate is nu gestart met de uitvoering van een heroriëntatie op de kernactiviteiten. Dat zal ook tot overnemingen leiden. Er wordt nu al gepraat met kandidaten, maar Schreve verwacht pas in 1998 concrete stappen. Een grote overneming sluit hij niet uit.

Bij uitbreiding van de overblijvende werkgebieden denkt Ten Cate aan acquisities in de VS en Azië voor de divisie hoogwaardig textiel. In de kunststof zijn er mogelijkheden in West-Europa, terwijl de rubbersector op pad moet in Azië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Spijkerstofmisère zet Ten Cate op behoorlijk verlies

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken