Bekijk het origineel

Rabobank vergroot resultaat met 16 pet.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rabobank vergroot resultaat met 16 pet.

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De Rabobank heeft haar nettoresultaat over het eerste halQaar met 16 procent vergroot De nettowinst liep op van ƒ 853 miljoen m de eerste helft van 1996 tot ƒ 994 miljoen in de eerste zes maanden van 1997.

Voor het hele jaar verwacht de Rabobank een hogere nettowinst. In februari sprak topman Wijffels van de Rabobank de verwachting uit dat de winst behoorlijk zou groeien. In juni bij de algemene ledenvergadering zei hij zelfs een „stevige” toename van het resultaat te voorzien.

De coöperatieve bank spreekt van een „uitstekend eerste halfjaar”. Die term reserveerde hij ook voor dezelfde periode in 1996. Toen ging echter de winst met 21,5 procent omhoog. Over heel 1996 behaalde de Rabobiik een 14 procent hoger resultaat.

Vooral op het gebied van effectenbemiddeling was sprake van een uitzonderlijk hoge bedrijvigheid: Het aantal effecten- en optieorders lag 91 procent boven het hoge niveau van dezelfde periode in 1996. De Rabobank spreekt ook van hogere kredietvraag, zowel bij bedrijven als particulieren. De hypotheekverstrekking bereikte in de periode januari-juni opnieuw een record. De totale kredietportefeuille groeide met ƒ 21,4 miljard tot ƒ 245,7 miljard. Van die groei is ƒ 2,5 miljard toe te schrijven aan de consolidatie van de Robeco Groep, waarin de bank een belang van 50 procent heeft genomen.

De klanten uit de private sector leenden in de eerste helft van dit jaar ƒ20,7 miljard meer. Daarvan tomt ƒ 8,4 miljard voor rekening van particulieren. Het aantal hypotheken groeide met 55.000. In totaal leenden de particulieren voor ƒ 104,6 miljard. De kredietverlening aan ondernemers groeide met ƒ 12,3 miljard tot ƒ 135,8 miljard.

De groei van spaargeld en overige toevertrouwde middelen viel wat tegen. Die bedroeg ƒ 10,9 miljard tegen ƒ 12,1 miljard groei in dezelfde periode van 1996. De omslag schrijft de Rabobank toe aan een grotere belangstelling voor beleggen. Het balanstotaal ultimo juni stond op ƒ 386 miljard tegen ƒ 322 miljard eind juni 1996.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Rabobank vergroot resultaat met 16 pet.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken