Bekijk het origineel

Ds. Van der Velden in Amersfoort begraven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. Van der Velden in Amersfoort begraven

2 minuten leestijd

AMERSFOORT - „Toen hem tijdens zijn laatste levensweek Psalm 84 werd voorgelezen, wees zijn vinger bij vers 6 naar boven”. Dat zei ds. J. Smit gisteren, mediterend vanuit dit bijbelvers, in de Adventkerk in Amersfoort tijdens de rouwdienst voorafgaande aan de begrafenis van ds. J. van der Velden.

Ds. Van der Velden, hervormd emeritus predikant te Amersfoort, overleed vorige week zaterdag op de leeftijd van 80 jaar. Voorafgaande aan de rouwdienst sprak de oudste zoon van de overledene, ds. J. A. van der Velden uit IJsselmuiden, een dankwoord: „Het was vaders begeerte te wijzen op de ernst van de zonde, maar vooral ook op de Heere Jezus Christus”.

Ds. Smit, emeritus predikant te Putten, memoreerde het leven van zijn vriend: „Lag in het volgen van Gods weg niet de kern van het geestelijke leven van ds. Van der Velden? Hij is daarin geoefend. Het amen blijven zeggen op wat God doet, kan echter niet zonder toekering tot God”.

De predikant noemde Psalm 84 een optochtslied: „De mens die de toevlucht tot God neemt, erkent geen kracht in zichzelf te hebben. God Zelf is echter de garantie voor een geslaagde pelgrimsreis”. Ds. Smit vroeg de aanwezigen tot slot: „Bent u een meeloper óf een waarachtige pelgrim, die kiest voor de welgebaande wegen, omdat die hem bij God brengen?”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Ds. Van der Velden in Amersfoort begraven

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken