Bekijk het origineel

Zeker twaalf doden bij verkeersongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zeker twaalf doden bij verkeersongevallen

3 minuten leestijd

RIJSWIJK (ANP) - Het verkeer heeft het afgelopen vfeekeinde en gisteren zeker elf dodelijke slachtoffers en veel gewonden geëist

Een 20-jarige man uit Enschede kwam gistermiddag in zijn woonplaats om het leven toen hij in de bebouwde kom met meer dan 80 kilometer per uur een auto inhaalde. Hij botste tegen een boom, waardoor zijn auto doormidden brak. Zijn 17-jarige passagiere raakte zwaargewond.

In Lent kwam een 80-jarige fietser om het leven toen hij werd overreden door èen auto. De bestuurder is door de politie aangehouden.

Twee meisjes van 14 jaar kwamen zaterdagavond om het leven door een verkeersongeval op de Westerringdijk in Wijdewormer. ‘Twee meisjes van 15 jaar raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De bestuurder van hun auto verloor in een bocht de macht over het stuur, raakte in een slip en kwam Ondersteboven in het water terecht. De politie is nog geruime tijd bezig geweest met het reanimeren van de vier.

Een 16-jarige jongen uit Zuid-Beijerland is zaterdag overleden aan de gevolgen van een ongeval met zijn bromfiets. In de nacht van vrijdag op zaterdag schampte hij. een geparkeerd staande auto, begon daardoor te slingeren en reed tegen een lantaarnpaal.

Gistermorgen kwamen twee mensen om het leven toen zij met hun auto door neen sneltrein werden gegrepen op een met automatische knipperlichten beveiligde overweg in Nuland.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 47-jarige man uit Leiden, die na een ruzie met de bestuurder boos uit de auto was gestapt, bij het oversteken op het viaductenstelsel Prins Clausplein bij Den Haag door een andere auto doodgereden.

Door een eenzijdig auto-ongeval op de Parallelweg-Zuid tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel kwamen zaterdagmorgen een 25-jarige en een 32-jarige man uit Schoonhoven om het leven toen hun auto tegen een boom botste. De bestuurder reed te hard en raakte daardoor vermoedelijk de macht, over het stuur kwijt.

Een 35-jarige automobilist uit Someren kwam vrijdagavond door een verkeersongeval in zijn woonplaats om het leven. Twee inzittenden raakten zwaar-gewond. Hij raakte met zijn bestelbusje op de A67 (Eindhoven-Venlo) in een bocht van de weg en reed van het talud.

Een 17-jarige inwoonster uit Hattem is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan haar verwondingen die zij eerder op de dag had opgelopen bij een verkeersongeval in Zwolle. Het slachtoffer reed op haar fiets over de kruising Veerallee/Koningin Wilhelminastraat door het rood verkeerslicht en werd geschept door een 57-jarige automobilist uit Elburg. Haar fiets werd tegen de voorkant van een vrachtauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Apeldoorn, geslingerd. Met ernstig letsel werd zij overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Gewonden

Vier mensen raakten zaterdagmorgen gewond bij een aanrijding tussen zes personenauto’s in Oost-Groningen op de provinciale weg tussen Veendam en de Pekela’s na een inhaalmanoeuvre.

Een gecompliceerde botsing tussen drie personenauto’s en een touringcar op de A2 bij de Waalbrug (Zaltbommel) blokkeerde de weg in de nacht van vrijdag op zaterdag voor anderhalf uur. Er waren geen doden te betreuren; wel vielen er enkele gewonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Zeker twaalf doden bij verkeersongevallen

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken