Bekijk het origineel

Rijssense middenstand tegen centrumplannen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rijssense middenstand tegen centrumplannen

College vindt geen bevredigende oplossing

2 minuten leestijd

RIJSSEN - Rijssense ondernemers rond het centrumgebied hadden gisteravond geen goed woord over voor de plannen van het college met het stadshart Tegen de centrumplannen zijn al bijna vijftig schriftelijke bezwaren ingediend.

Tegenover de commissie ruimtelijke ordening pakten de bezwaarmakers gisteravond nog eens flink uit over de nadelen van bestemmingsplan Kern ‘96.

Tientallen winkeliers sloegen de chaotisch verlopende discussie gade. De bezwaarmakers kregen steun van de Rijssense raadsfracties van PvdA, CDA, RPF en SGP. Ook die hadden grote bezwaren tegen de plannen. Als de partijen hun zin krijgen, blijft er van de centrumplannen weinig over.

Burgemeester en wethouders hebben zich bij de plannen laten leiden door de Detailhandelsnota van enkele jaren geleden. Daarin stond dat het aantal winkels in Rijssen niet ongebreideld mag groeien. Dit zou ten koste gaan van de bestaande winkels.

Het college besloot daarom winkels vooral in het centrum te concentreren. Nadruk moest komen te liggen op de driepoot Haarstraat-Elsenerstraat-Grote Straat. Wie daar buiten valt, kan weliswaar doorgaan, maar kan niet meer onbeperkt uitbreiden. Dit in tegenstelling tot ondernemers binnen de centrum nng.

G. Ligtenberg van Ligtenberg Bouwkundig Adviesbureau en H. Pluimers bepleitten, en met succes, dat de Enterstraat ook bij de kern moest horen. De hervormde kerkvoogdij wil niet meer horeca rond de Schildkerk in verband met de zondagsrust. G. Poortman van de Versmarkt vond dat ook de winkels aan het Hogepad bij het centrum horen. J. van Maanenvan café De Duizendpoot wenste een horecabestemming voor de voormalige schoenenwinkel van Haarman om er een jongerencafé te beginnen,

.Als het college aan al deze wensen voldoet, krijgt Rijssen er ineens veel grond voor winkels bij, terwijl B en W dat nu juist willen voorkomen. Wethouder W. Stegeman (CDA) betoogde dat daardoor een-belangrijke bouwsteen uit de centrumplannen wordt getrokken.

Onjuist

PvdA, RPF en SGP willen de Enterstraat bij het centrum voegen. Bovendien denken SGP en PvdA nog na over eventuele andere straten nabij het centrum. SGP’er J. Slagman vond .het onjuist dat winkeliers binnen de centrumring een betere behandeling krijgen dan dje erbuiten.

Wethouder Stegeman trok na afloop van de discussie de plannen voorlopig in. Hij beloofde de zaak binnen B en W nog eens grondig aan de orde te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Rijssense middenstand tegen centrumplannen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken