Bekijk het origineel

Politie pakt twee overvallers in Hedel in de kraag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie pakt twee overvallers in Hedel in de kraag

2 minuten leestijd

HEDEL - Twee mannen hebben gistermiddag een overval gepleegd op eepompstation aan de Blankenstein in Hedel. De politie heeft het tweetal gearresteerd.GRONINGEN (ANP) - Het coBege van buiemeester en wethouders van Groningen heeft besloten af te zien van een ontslagprocedure tegen een wens fraude veroordeelde topambtenaar.

De mannen, gewapend met messen, vertrokken na de overval in een auto. Enkele honderden meters verderop, ter hoogte van de Haarstraat in Ammerzoden, vlogen zij uit de bocht.

De politie was daar snel ter plaatse,zodat de overvallers geen kans kregen om te ontsnappen. Er raakte bij de overval niemand gewond. Over de omvang van de buit en de identiteit van de mannen kon de politie nog geen uitspraak doen. Het onderzoek is nog in gang, aldus een woordvoerder.

Groningen ziet af van ontslag van ambtenaar

In plaats daarvan stellen B en W de stafmedewerker in de gelegenheid gebruik te maken van een nieuwe wettelijke regeling voor flexibel pensioen en uittreden. De man is op het aanbod ingegaan. Dat heeft de Groningse wethouder van financiën T. Bruinsma gisteren bekendgemaakt.

De 55-jarige stafmedewerker H. G.werkzaam bij de dienst onderwijs, sport en welzijn, werd door de rechter veroordeeld voor het plegen van belastingfraude en het aannemen van geschenken. Hij zou een reis hebben gemaakt en een keuken hebben laten installeren zonder dat op te geven aan de belasting.

Volgens wethouder Bruinsma is tot de regeling besloten omdat het doorzetten van de ontslagprocedure te veel risico’s met zich meebrengt. Het gebruikmaken van de nieuwe regeling voor flexibel pensioen betekent ook een einde van het dienstverband. „En daar is het ons steeds om te doen geweest”, aldus de wethouder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Politie pakt twee overvallers in Hedel in de kraag

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken