Bekijk het origineel

Amsterdam verspilt tonnen papier

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amsterdam verspilt tonnen papier

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Door de gemeenteraadsleden minder stukken toe te sturen moet Amsterdam een einde maken aan de enorme papierverspilling in het gemeentelijk bedrijf. Het D66-raadslid Yellie Alkema heeft gisteren hiervoor een voorstel ingediend.

Per jaar krijgt ieder raadslid ongeveer 50.000 bladzijden tekst toegestuurd. Daar komen nog eens tienduizenden pagina’s aan onderzoeksrapporten, bijlagen en jaarverslagen bij. Om deze papierhoeveelheid te vervaardigen zijn volgens D66 per jaar zeker 4 è 5 bomen nodig. Het kost een gemeenteraadslid per week enkele uren om uit te zoeken wat belangrijk is en wat niet. De rest verdwijnt, veelal ongelezen, in de; papierbak. Jammer, vindt D66. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de kostbare tijd van raadsleden die hun tijd nuttiger kunnen besteden.

Onder het motto “Spaar de raadsleden, red de bossen” stelt D66 daarom voor een systeem in te stellen waarbij het stadhuis stukken print op verzoek. Via het automatiseringssysteem kan een raadslid aangeven wat hij toegestuurd wil krijgen. Daarnaast moeten er meer stukken op het stadhuis ter inzage komen te liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Amsterdam verspilt tonnen papier

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken