Bekijk het origineel

„Meer maatregelen op luchthaven SchiphoF’

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Meer maatregelen op luchthaven SchiphoF’

Commissie Geluidhinder trekt aan de bel

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - De Commissie Geluidhinder Schiphol, die toeziet op de handhaving van de geluidsconfouren rond de luchthaven, vindt het pakket maatregelen van minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) onvoldoende.

Volgens de COS zijn extra maatregelen nodig om de geluidsoverlast binnen de perken te houden. De commissie heeft er op zichzelf waardering voor dat Jorritsma in korte tijd „een fors pakket maatregelen” heeft opgesteld om het vliegtuiglawaai terug te dringen. De maatregelen moeten wel zo snel mogelijk worden ingevoerd.

Als extra maatregelen stelt de CGSvoor: het verplaatsen van chartervluchten naar andere vliegvelden, minder zware belading van lawaaiige vliegtuigen en het belonen van luchtvaartmaatschappijen die stoppen met nachtvluchten. Bovendien moet er een geluidsarmere landingsprocedure op de ZwaiUenburgbaan komen.

Uitgangspunt van de CGS blijft dat de geluidszone integraal gehandhaafd moet blijven, stelt de commissie in een reactie op de maatregelen van Jorritsma.

De Commissie Geluidhinder Schiphol mist in het pakket van de minister een aanpak die reageert op de uitbreiding van het zogeheten blokkensysteem van de KLM om de vliegtuigen intensiever te benutten. De CGS wil inzicht hebben in gevolgen hiervan voor de geluidszones. De commissie is ervan overtuigd dat het nieuwe blokkensysteem niet past binnen de wettelijke geluidscontouren.

De Commissie Geluidhinder Schiphol is een in de wet verankerde adviesinstantie voor de minister. De commissie is ervan overtuigd dat de geluidscontouren van Schiphol overschreden worden, als Jorritsma niet verder gaat dan het pakket, dat mogelijk pas op 1 oktober van kracht wordt. Jorritsma praatte vandaag met de Tweede Kamer over haar voorstellen.

De Kamer van Koophandel in Amsterdam pleit in een brief aan de vaste kamercommissie voor een gedoogbeleid voor de rest van het jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

„Meer maatregelen op luchthaven SchiphoF’

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken