Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Bomen

ALPHEN A/D RUN - De gemeente Alphen a/d Rijn laat een onderzoek naar de conditie van bomen in het centrum uitvoeren. De inventarisatie is van belang omdat er in de komende jaren veel bouwwerzaamheden plaats zullen hebben in het centrum.

Bekogeld

DELFT - Een 31-jarige vrouw uit Delft is gisteren aan de officier van justitie voorgeleid nadat ze tijdens een ruzie met haar 49-jarige huisgenoot een kooi met papegaaien van de flat had gegooid. Politiemensen troffen de huisgenoot beneden aan de flat om de kooi weer op te halen. Terwijl ze daar stonden, werden ze bekogeld met een lege wijnfles, schoenen en ander klein huisraad. De vrouw ging ook tegen de agenten flink tekeer.

Vandalisme

DELFT - Zo’n kleine 25 klanten van een drogisterij aan de Papsouwselaan in Delft zullen hun daar ingeleverde fotorolletjes nooit ontwikkeld zien. Gistermorgen bleek dat onverlaten de afgesloten fotokast hadden geopend en de zakjes met films eruit hadden gehaald. De vandalen trokken vervolgens de films uit de rolletjes, waardoor ze onbruikbaar werden.

Drugsdode

DEN HAAG - Een 50-jarige Hagenaar die door de politie in een sloopwoning op het Hoge Zand in Den Haag is gevonden, is waarschijnlijk aan een overdosis drugs overleden. De politie zegt dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Opknapbeurt

LEERBROEK - Het schoolplein van de Eben-Haëzerschool in Leerbroek krijgt een opknapbeurt. De gemeente Zederik trekt een bedrag van ruim 20.000 gulden uit voor de bestrating en verharding van het plein. De goedkoopste offerte voor een gedeeltelijke aanpak kwam uit op 16.000 gulden, terwijl de offerte voor de gehele bestrating ruim 4000 piek duurder uitviel. Vanwege de gunstige offerte wordt het gehele plein opgeknapt.

Bouwwens

WOERDEN - De gemeente Woerden weet op dit moment nog niet goed raad met plannen van een inwoner die een waterwoning wil bouwen. Volgens C. van Tuijl (SGP) past het plan niet binnen de huidige mogelijkheden. Wethouder J. Blonk (Ruimtelijke Ordening) wil geen toezeggingen doen maar eerst alle inbreidingslocaties in de gemeente Woerden inventariseren. De wethouder wil nadat hij de commissie heeft gehoord zijn standpunt bepalen en de bewoner hierover informeren.

Gebrekkig

MIDDELBURG - Om de gebrekkige financiële en personele’ structuur van het recreatieschap Veerse Meer te verbeteren, wordt er een onderzoek ingesteld door een extern adviesbureau. Het onderzoek moet onder meer aangeven op welke wijze het Veerse-Meergebied coiïimercieel meer kan worden uitgebuit.

Jongeren

VEENENDAAL - De GroenLinks-fractie in Veenendaal wil jongeren actiever betrekken bij de politiek. De fractie legt daarbij veel creativiteit aan de dag. Ze heeft een wedstrijd uitgeschreven voor jongeren tot 25 jaar, die onderwerpen kunnen aandragen voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 1998.

Afslanking

VLISSINGEN - Bij de Koninklijke Schelde Groep in “Vlissingen verdwijnen opnieuw 26 banen. De afslanking heeft vooral plaats op de afdeling beveiliging en is een gevolg van de eerder dit jaar begonnen reorganisatie bij Schelde Systemen.

Racemonsters

ZWOLLE - De politie maakte gisteren bekend dat zij zondagmiddag op de dijk tussen Deventer en Zwolle een motorfiets en een auto in beslag heeft genomen. Een 29-jarige Imotorrijder reed met een snelheid van152 kilometer per uur over de dijk, waarbij hij fietsers de stuipen op het lichaam joeg. Een automobilist uit Zwolle raasde met een snelheid van 162 kilometer over de dijk richting zijn woonplaats.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken