Bekijk het origineel

Cuba klaagt VS aan om inzet van biowapens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Cuba klaagt VS aan om inzet van biowapens

1 minuut leestijd

DEN HAAG (DPA/RTR) - Voor het eerst in de geschiedenis van de Conventie tegen Biologisclie Wapens heeft gjsteren een verdragsstaat een formeel onderzoelt geëist tegen een ander land dat de conventie heeft ondertekend. Cuba iKschuldigt de VS ervan sdiadelyke insecten te hebben verspreid.

De Conventie tegen Biologische Wapens uit 1972 verbiedt het gebruik van dit soort massavernietigingswapens. Zij is door zo’n 140 staten geratificeerd. Schendingen kunnen worden aangekaart in de conferentie van lidstaten.

Tijdens de vergadering in Geneve zei de Cubaanse delegatie gisteren dat een Amerikaans vliegtuigje in oktober vorig jaar het insekt “thrips palmi” heeft verspreid. Dat zou grote schade hebben toegebracht aan de aardappeloogst.

De VS wijzen de aantijgingen van de hand. Volgens de Amerikaanse afgevaardigde was het vliegtuig van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken door een internationale luchtcorridor op weg naar Colombia om daar te helpen bij de bestrijding van de drugsteelt.

Deelnemers aan de conferentie in Geneve weten niet hoe het conflict zich zal ontwikkelen als er geen consensus komt over de te volgen procedure. Het ontbreken van efficiënte controlemechanismen wordt gezien als belangrijkste zwakke punt van de Conventie tegen Biologische Wapens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Cuba klaagt VS aan om inzet van biowapens

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 26 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken