Bekijk het origineel

NS Vastgoed boos op krakers Nijmegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NS Vastgoed boos op krakers Nijmegen

2 minuten leestijd

UTRECHT/NIJMEGEN (ANP) - De directie van NS Vastgoed, een onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen, beraadt zicii op jmidisclie stappen tegen een groep Nijmeegse laal(ers.

De krakers stopten de afgelopen dagen bij enkele tientallen Nijmegenaren een valse brief van NS Vastgoed in de bus. NS Vastgoed is boos en verontwaardigd over de actie, aldus woordvoerster J. Tevel.

In de brief schrijven de krakers aan omwonenden van het spoorwegemplacement dat hun huizen gesloopt zullen worden, omdat de NS wegens „Europese regelgeving” de veiligheidszone rondom stations in grote steden moet uitbreiden. De huizen zouden in overleg met het Rijk worden opgekocht door NS Vastgoed. Bij NS Vastgoed zijn vervolgens enkele telefoontjes van verontruste buurtbewoners binnengekomen, zegt de woordvoerster.

Een groep Nijmeegse krakers woont zelf sinds juni van dit jaar in een pand op het spoorwegemplacement. Dit pand heeft jarenlang leeggestaan. De NS wil het kraakpand laten ontruimen en heeft daartoe een kort geding aangespannen dat op 4 september voor de rechtbank in Arnhem dient. Volgens de NS brengt bewoning van het pand onder meer het spoorwegverkeer in gevaar.

De krakers zeggen dat, ze de brief verspreid hebben om de „onzinnige argumenten” van de NS voor ontruiming aan de kaak te stellen. Volgens de krakers is er geen sprake van een onveilige situatie, aangezien het pand aan een ongebruikte spoorlijn staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

NS Vastgoed boos op krakers Nijmegen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken