Bekijk het origineel

Magere titel, mooi boek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Magere titel, mooi boek

2 minuten leestijd

Frans Buissink en Ewoud de Groot, bekend bij de natuurliefhebber als respectievelijk schrijver en tekenaar, deden een greep in de voorraad vogels die ons land rijk is en maakten voor kinderen en hun ouders een leuk en leerzaam boek over deze gevleugelde dieren. Dit is het derde boek in een reeks van Schuyt & Co in samenwerking met de Unie van Provinciale Landschappen.

In de bekende puntige stijl van Buissink (die jarenlang hoofdredacteur van het maandblad “Grasduinen” was) wordt verteld waarom roofvogels haaksnavels en grijpklauwen hebben. Ewoud de Groot maakte oogstrelende aquarellen, al moet gezegd dat de snavel van de kluut wel erg krom is getekend en de gierzwaluw te veel lijkt op zijn vale soortgenoot. Om vogels echt te kunnen herkennen, is het gebruik van een gids geen overbodige luxe.

De titel, “Kieviten, ransuilen en andere vogels”, loopt niet erg en dekt bovendien de lading niet, omdat het in dit boek ook gaat over gedrag en leefomstandigheden, nestkasten en voedertafels. Maar dat neemt niet weg dat dit een fantastisch boek is om je enthousiast te maken voor het kijken naar vogels en vooral ook het genieten ervan.

N.a.v. “Kieviten, ransuilen en andere vogels”, door Frans Buissink, getekend door Ewoud de Groot; uitg. Schuyt & Co, Haarlem, 1997; ISBN 90 6097 426 3; gebonden, 40 blz.; ƒ 24,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Magere titel, mooi boek

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken