Bekijk het origineel

Water-weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Water-weg

5 minuten leestijd

De haven van Rotterdam trekt toeristen uit binnen- en buitenland. Tot in Japan zijn mensen geïnteresseerd in de mainport van het lage landje aan de zee. Maar net zoals ieder mens heeft ook een japanner wel eens hoge nood, vertelt havengids Hoogsteden.

Vol goede moed begint een bus met 42 man uit het land van de rijzende zon aan een tour door de haven, onder leiding van Hoogsteden. Haventje hier, haventje daar, scheepje zus, scheepje zo. Totdat een van de Japanners op een gegeven moment met een benepen stemmetje verklaart heel erg snel een adequate afwatering nodig te hebben. Klotsend havenwater werkt blijkbaar in op de blaas van een japanner.

Geen nood. De portier van de Europe Combined Terminal (EGT) biedt voor dit ene noodgeval graag een keer uitkomst. Maar als er één Japanner over de dam is... Met een vertraging van 42 keer een halve minuut vervolgen 42 opgeluchte Japanners hun weg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Water-weg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken