Bekijk het origineel

Grote vechtpartij in Bennekom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grote vechtpartij in Bennekom

2 minuten leestijd

BENNEKOM - De Bennekomse Vlegeldag, de traditioneel feestelijke afsluiting van het hooiseizoen, is gistermorgen uitgelopen op een massale vechtparty tussen bezoekers en politie.

Vijf mannen uit Bennekom en Wageningen zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau in Ede. Zij zijn gistermiddag weer op vrije voeten gesteld.

Een 23-jarige man uit Wageningen gedroeg zich woensdagavond rond middernacht al hinderlijk. Hij belette de reinigingsdienst van de gemeente Ede de straat schoon te vegen. Na tussenkomst van de politie ging de man op een terras zitten. Maar daar gooide hij volle glazen bier op de juist schoongemaakte straat.

Toen een 20-jarige inwoner van Bennekom een tijd later zonder aanleiding een klap op een politieauto gaf, bemoeide de Wageninger zich daar ook weer mee. Op het moment dat hij een vechtpartij met een agent wilde beginnen, werd hij aangehouden. Dat was het sein voor een grote groep omstanders om met de politie op de vuist te gaan.

De politie heeft uiteindelijk tien agenten ingezet. Daarbij liepen omstanders en agenten schrammen en builen op. Drie mannen moesten mee naar het Edese politiebureau. Daar meldden zich later in de nacht nog twee mannen, die verhaal wilden halen. Zij zijn direct aangehouden.

Enkele verdachten hebben gisteren verklaard dat zij door alcoholgebruik niet meer wisten wat ze deden. Anderen gaven aan „gewoon te willen vervelen”. Een 19-jarige man uit Bennekom verloor op de achterbank van de politieauto een ploertendoder. Die is in beslag genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Grote vechtpartij in Bennekom

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken