Bekijk het origineel

Veenendaal zet punt achter ambtsgebed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Veenendaal zet punt achter ambtsgebed

College wijzigt reglement van orde

2 minuten leestijd

VEENENDAAL - Veenendaal staat op het punt het ambtsgebed af te schaffen. Een meerderheid van het college wil een nieuw reglement van orde vaststellen, waarin het ambtsgebed niet meer voorkomt. Alleen de twee CDA’ers, wethouder T. van Herpen en burgemeester F. Brink, zijn tegen dit voornemen. Dat maakte het college gisteren bekend.

De afschaffing van het ambtsgebed zat er al langere tijd aan te komen. Steeds weer stelde het ‘college de besluitvorming rond dit gevoelige punt uit. Vooral de VVD onder aanvoering van W. Kroes vormde een struikelblok. Nu Kroes “om” is, durft het college het voorstel aan de raad voor te leggen.

Met name GroenLinks heeft in de afgelopen maanden sterk aangedrongen op een snellere besluitvorming. Het ambtsgebed zit de partij dwars. „Ik word gedwongen aan iets mee te doen waar ik niet in geloof’, aldus fractievoorzitter H, ten Boske.

A. de Graaf (RPF/GPV) betreurt de afschaffing ten zeerste. „Het is bijzonder jammer. We hechten enorm aan handhaving van het ambtsgebed”. De Graaf had gehoopt dat enkele VVD’ers tegen afschaffing zouden zijn. „Helaas zijn de tegenstanders nu met vijftien tegenover zestien in de minderheid”.

Volgens de RPF’er wordt het collegevoorstel door de raad aangenomen. „De ga ervan uit dat het nu definitief is. Ik zie geen andere mogelijkheid meer”.

Monument

Dr. R. Bisschop (SGP) vindt de afschaffing „een verarming”. Vooral op principiële gronden. „Met eerbied gesproken is het ambtsgebed ook een historisch monument. Het college is zo voor het behoud van monumenten. Dit monument ruimen ze echter wel erg makkelijk op”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Veenendaal zet punt achter ambtsgebed

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken