Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Coffeeshops

ALPHEN A/D RUN - De gemeente Alphen aan den Rijn zal de Algemene Plaatselijke Verordening aanpassen om in situaties waarbij sprake is van overlast op te kunnen treden tegen coffeeshops. Momenteel zijn er twee coffeeshops in Alphen. Deze zullen worden gedoogd. Gelet op de behoefte is dit het maximumaantal. De gemeente zal gebruikers van verdovende middelen voorlichting geven.

Schietpartij

AMSTERDAM - Bij een schietpartij in een coffeeshop in de Barentszstraat in Amsterdam is gisteravond een nog onbekende man om het leven gekomen. Een aantal mannen was de coffeeshop binnengegaan. Op een bepaald moment trok een van hen een vuurwapen en schoot op een van de aanwezigen. Het stel ging er vervolgens in een auto vandoor, aldus de politie die een onderzoek heeft ingesteld.

Misbruik

DEN HAAG - Een 56-jarige medewerker van het attractiepark Duinrell wordt verdacht van het seksueel misbruiken van 13 jongens. Hij moet op 2 september voor de rechtbank in Den Haag voorkomen. Zijn slachtoffers variëren in leeftijd van 11 tot 18 jaar. De verdachte S. heeft zich vanaf september 1982 tot en met zijn aanhouding in mei 1997 vergrepen aan de jongens.

Project

DORDRECHT - Bewoiiers van de wijk Stadspolders mogen zelf aangeven welke plekken in de wijk zij verkeersonveilig vinden.. Zaterdag start een actie van de politie.

Begroting

GOUDA - In een tussenrapportage van de gemeente Gouda is een voorlopig tekort op de begroting voor dit jaar gepresenteerd van 770.000 gulden. De gemeente profiteert tegelijkertijd van het feit dat er minder onroerendezaakbelasting is kwijtgescholden dan in voorgaande jaren. Daardoor wordt een structureel hogere opbrengst van 400.000 gulden verwacht.

Verongelukt

HAVELTE - In Havelte is gistermorgen een 24-jarige inwoner van die plaats verongelukt op de N371. De man reed op zijn motor richting Meppel achter een personenauto die plotseling sterk moest remmen voor een auto die onverwacht de weg opreed. Toen de motorrijder eveneens sterk afremde, ging hij met zijn motor op het vochtige wegdek onderuit en kwam hij tegen een bushalte tot stilstand.

Maatregelen

RIJSSEN - De raadsleden A. Bakker (CDA) en G. Zwoferink (PvdA) willen dat de gemeente Rijssen tijdelijk snelheidsremmende obstakels aanlegt bij het kruispunt Arend BaanstraatA’an Opstallstraat. De verkeerssituatie is daar gewijzigd en er doen zich talloze keren per dag zeer gevaarlijke situaties voor. De gemeente is van plan een stopbord te plaatsen, maar beide raadsleden betwijfelen of dat voldoende is.

Parkeergarage

WADDINXVEEN - In de parkeergarage in het nieuwe centrum De Passage is plaats voor niet meer dan 183 auto’s. Een uitbreiding van de garage met 32 parkeerplaatsen acht het college financieel niet haalbaar. De kosten voor uitbreiding zouden anderhalf miljoen gulden bedragen. Dat komt neer op zo’n 47.000 gulden per parkeerplaats.

Schepershuisje

WESTERBORK - De provincie Drenthe stelt een ton beschikbaar voor afbraak en herbouw van het karakteristieke schepershuisje aan de Pieterbergweg in Westerbork. Het krijgt een nieuwe plek bij de nabijgelegen schaapskooi en zal dienstdoen als ovemachtingsplek voor toeristen. De rest van het benodigde bedrag, twee ton, komt van de gemeente, de stichting Drents Landschap en enkele particulieren.

Gedoogbeleid

WISSENKERKE - De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft gisteravond ingestemd met een gedoogbeleid van softdrugs in het Oosterscheldebekken. Alleen de SGP was tegen. Volgens SGP’er A. G. van der Maas moet de verkoop van softdrugs worden verboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken