Bekijk het origineel

Flink hoger salaris voor gemeenteambtenaren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Flink hoger salaris voor gemeenteambtenaren

Cao-akkoord voorkomt op ‘t nippertje acties

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - De 175.000 gemeenteambtenaren kragen er in twee jaar 5,25 procent salaris bij.

Dat zijn de vier ambtenarenbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gisteravond in Utrecht overeengekomen. Hoewel de bonden niet helemaal tevreden zijn -zij vroegen 3 procent op jaarbasiszullen zij hun leden adviseren met het onderhandelingsresultaat in te stemmen.

Met het akkoord zijn nieuwe acties, waarvoor de draaiboeken al klaarlagen, van de baan. De salarisstijging bedraagt 3 procent per 1 juni dit jaar en 2,25 procent per 1 april 1998. Daarnaast wordt de eindejaarsuitkering met respectievelijk 0,7 en 0,5 procent verhoogd. Die verhoging wordt in 1999 structureel. Minpunt is volgens de bonden dat de ambtenaren structureel één verlofdag moeten inleveren.

Half mei werden de onderhandelingen afgebroken. De VNG wilde toen niet verder gaan dan 4,75 procent in twee jaar, waarvan een half procent niet-structureel. AbvaKabo-onderhandelaar X. den Uyl vindt het jammer dat er kennelijk een conflict nodig is geweest om tot dit resultaat te komen. In het voorjaar voerden ambtenaren in het hele land acties. „De leden hebben duidelijk gemaakt dat zij koopkrachtverbetering wilden en die hebben zij gekregen. Anders was er grote sociale onrust ontstaan”.

Mager

Den Uyl staat niet te juichen bij het akkoord. „De loonontwikkeling in 1997 is heel behooriijk, die in 1998 heel mager”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Flink hoger salaris voor gemeenteambtenaren

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken