Bekijk het origineel

Japanners worden steeds ouder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Japanners worden steeds ouder

1 minuut leestijd

TOKIO (AP) - De Japanners waren al het volk met ‘s werelds hoogste levensverwachting, maar vorens nieuwe cijfers van het Japanse ministerie van gezondheid en welzijn, die gisteren bekend zijn gemaakt, wordt de jongste generatie nog ouder.

Japanse meisjes die in januari 1996 geboren zijn, hebben een levensverwachting van 86,38 jaar. In 1995 geboren meisjes hadden een negen maanden kortere levensverwachting. Jongens uit januari 1996 kunnen volgens de statistieken rekenen op 80,1 jaar, zes maanden meer dan jongens uit 1995. Volgens het rapport is er geen reden om aan te nemen dat er in de komende jaren een einde komt aan de stijgende lijn. Wel zal de toename van de levensverwachting minder snel gaan. Kanker is nu de voornaamste doodsoorzaak voor bejaarde Japanners, en zal dat ook blijven, aldus het rapport.

Eerder werd bekendgemaakt dat er nu meer bejaarden dan kinderen in Japan zijn. Er is sprake van een dalend geboortecijfer. De regering heeft geprobeerd mensen aan te sporen meer kinderen te krijgen, maar veel Japanse gezinnen vinden het met één kind welletjes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Japanners worden steeds ouder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken