Bekijk het origineel

Belang in Hoogenbosch goed voor Macintosh

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Belang in Hoogenbosch goed voor Macintosh

België blijft zorgenkind retailconcern

2 minuten leestijd

DEN BOSCH - Het 50-procentsbelang dat Macintosh, onder andere eigenaar van Halfords, Kwantum, Superconfex en Piet Klerkx, in Hoogenbosch heeft, heeft haar geen windeieren gelegd. De schoenwinkelketens van Hoogenbosch, onder andere Dolcis, Invito en Manfield, hebben voor de helft van het bedrijfsresultaat getekend. De bedrijfswinst over het eerste halfjaar ging daardoor van 6,7 miljoen naar 13,1 miljoen.

De nettowinst van Macintosh steeg in de afgelopen zes maanden van 2,3 miljoen gulden naar 6,1 miljoen. Bestuursvoorzitter drs. G. j . Beijer kenschetste gisteren de gang van zaken bij zijn retailconcern als „het gaat beter, het moet nog beter en het kan ook nog veel beter”.

Probleemkind blijven de activiteiten van het concern in België, waar het 25 tot 30 procent van de omzet van 46,8 miljoen gulden haalt. De fihalen van Superconfex zijn daar aanzienlijk aangepast, maar de Belgische consument Icoopt nog zeer weinig. Het consumentenvertrouwen bij de zuiderburen en ook in Duitsland bevindt zich op een dieptepunt. Er zijn volgens Beijer tekenen dat de Belgen weer meer vertrouwen krijgen.

De bestuursvoorzitter was daarom voorzichtig met het uitspreken van een verwachting over het resultaat over heel 1997. Maar gezien de goede gang van zaken bij Hoogenbosch, dat uiterlijk medio 2000 geheel in handen van Macintosh komt, denkt Beijer dat zijn concern een beter resultaat zal boeken dan vorig jaar.

Rode cijfers

De kledingdivisie, waarvan Superconfex een belangrijk deel uitmaakt, is nog niet uit de rode cijfers. „Maar het gaat wel steeds beter. Als dearkt zich gunstig ontwikkelt, zouden we het volgend jaar de periode van verlies wel kunnen afsluiten”, licht Beijer toe.

De bestuursvoorzitter kan nog niet zeggen of Macintosh interesse heeft voor de winkelketens die Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB) donderdag in de etalage heeft gezet. „We zullen er naar kijken, misschien zijn sommige bedrijven aantrekkelijk voor ons vanweg de imput die ze hebben.

Macintosh heeft 700 winkels in vijf landen, maar wil het aantal vestigingen in Nederland, België en Duitsland met tientallen uitbreiden. Het gaat onder andere om de winkelketens van Halfords (fietsen) en Bell Company (telecommiir riicatie-apparatuur). Ook de schoenwinr kelketens van Hoogenbosch zullen groeien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Belang in Hoogenbosch goed voor Macintosh

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken