Bekijk het origineel

Nieuwe vloer is weerbarstig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe vloer is weerbarstig

2 minuten leestijd

In restaurants, winkels, kantoren en andere openbare gebouwen staat de vloer elke dag onder zware druk. Honderden, vaak duizenden mensen laten er hun voetstappen achter. En soms ook achteloos weggegooide peuken, kauwgom en andere rommel. Fabrikanten proberen vloeren te produceren die deze dagelijkse martelgang moeiteloos weerstaan.

Het aantal voorwaarden waaraan een dergelijke vloer moet voldoen, is groot. Het schoonmaakonderhoud van zo’n vloer beperkt zich in het algemeen slechts tot stofzuigen en dweilen met een vochtige doek. Lastige vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon met een scheutje wasbenzine of aceton. Dat alles bezorgt de schoonmaakploeg veel tijdwinst en gemak.

Fabrikant Perstorp Flooring (0356951030) heeft aangekondigd een dergelijke laminaatvloer ontwikkeld te hebben onder de naam Pergo Professional. Deze vloer is volgens de producent volledig berekend op massaal voetenwerk. De toplaag, is slijtvast en raakt niet onder de indruk van druk loopverkeer, hoge hakken of het gewicht van zware meubelen. Doorslijten of beschadiging is volgens Perstorp praktisch uitgesloten. Kauwgom, gemorste cola, gevallen ijsjes, wijn, vet, asfalt, nagellak en ander vuil krijgen geen kans zich vast te hechten aan het strakke oppervlak. Ook brandende sigarettenpeuken laten geen sporen na. En het zonlicht heeft geen verblekend effect. In de was zetten, schuren of lakken is niet nodig.

Vochtwerend

Pergo Professional is een composietvloer die merendeels uit hout bestaat. Elk vloerdeel van 8 millimeter dik is opgebouwd uit drie onderdelen: de toplaag, de kern en aan de onderzijde beschermend contralaminaat. De vloer is leverbaar in vijf dessins.

De kern bestaat uit PerCore-100 vezelplaat, geclassificeerd als V-100, de hoogste klasse in vochtwerendheid. Het contralaminaat geeft de constructie een stabiele basis en biedt bescherming tegen de invloed van vocht.

Pergo Professional was de eerste vloer die het Noord-Europese milieukeurmerk De Zwaan kreeg toebedeeld. Ten minste zo belangrijk is dat de vloer geen schadelijke stoffen afgeeft. Ook dat telt zwaar, zeker in winkels en openbare ruimten.

Zonder onderbreking

Laminaat wordt „zwevend” gelegd, wat betekent dat de vloerdelen niet worden vastgelijmd op de ondergrond. Dat kost minder tijd en geld, en twaalf uur na het leggen kan de vloer al in gebruik worden genomen. Pergo Professional wordt uitsluitend gelegd door gespecialiseerde dealers. Indien nodig kunnen zij binnen 48 uur rekenen op technische ondersteuning van Perstorp Flooring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Nieuwe vloer is weerbarstig

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken