Bekijk het origineel

Kok lag al in bed tijdens Bouterse-debat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kok lag al in bed tijdens Bouterse-debat

2 minuten leestijd

DEN HAAG - „Ik ga eigenlijk nooit in de nacht naar bed. Behalve als er echt iels aan de hand is”. Op de avond van het verhitte Bouterse-debat was dat volgens Kok blijkbaar niet het geval, want minister Van Mierlo moest de premier wakker bellen om hem te melden dat hij het debat bad laten schorsen voor kabinetsberaad.

Die beslissing van Van Mierio in de nacht van dinsdag op woensdag overviel iedereen, niet alleen zijn eigen partijgenoten maar dus ook de pre mier. Die had het debat aanvankelijk in het Torentje gevolgd, maar geen narigheid aan zien komen. Halverwege de avond liet hij zich dan ook nietsvermoedend door zijn chauffeur naar huis rijden. Thuis volgde hij nog even via de televisie de tweede termijn van VVD-woordvoerder Weisglas. Kok vond het allemaal niet echt opwindend, terwijl uitgerekend de woorden van deze liberaal Van Mierio noopten om de schorsing aan te vragen.

Nadat Van Mierio dat had gedaan, belde hij Kok thuis wakker, die wel wat verbaasd moet zijn geweest over de opwinding die inmiddels was ontstaan. Achteraf vond Kok het eigenlijk toch wel begrijpelijk dat Van Mierio nadere duidelijkheid wenste, omdat de vermoeidheid en emoties die nacht veel schade hadden kunnen aanrichten.

Op de vraag, gisteravond tijdens de wekelijkse persconferentie, of hij er geen spijt van had dat hij niet had gewaakt, antwoordde Kok, nuchter als altijd: „Nee, ik ga eigenlijk nooit in de nacht naar bed. Behalve als er echt iets aan de hand is”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Kok lag al in bed tijdens Bouterse-debat

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 30 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken