Bekijk het origineel

Advocaat wil duidelijkheid over invoer ringmussen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Advocaat wil duidelijkheid over invoer ringmussen

2 minuten leestijd

GOES - Advocaat J. Wilgers uit Goes heeft gisteren in hoger beroep van de Raad van State een principiële uitspraak geëist of hij ringmussen en goudvinken vanuit China mag invoeren.

Het ministerie van landbouw weigerde toestemming voor de invoer van de vogels omdat deze in Europa als beschermd gelden.

Wilgers vroeg in mei 1994 een vergunning om vanuit China vijf miljoen ringmussen en twee miljoen goudvinken in te mogen voeren. Hij wilde de beestjes diepgevroren in containers vervoeren naar Italië, voor consumptie. Het ministerie stak daar echter een stokje voor.

De Europese regels schrijven voor dat vogels die in Europa in het wild voorkomen, worden beschermd. Deze bescherming geldt eveneens voor nietEuropese vogels van dezelfde soort. De Middelburgse bestuursrechter ging vorig jaar akkoord met dit beleid. Wilgers werd in een beroepszaak tegen het ministerie in het ongelijk gesteld.

Tijdens de hoorzitting bij de Raad van State trok het ministerie van landbouw in twijfel of Wilgers wel een echte vogelhandelaar is. Volgens het ministerie staat Wilgers sinds 1992 bij de Kamer van Koophandel niet meer ingeschreven als vogelhandel. Uit onderzoek van het ministerie is niet gebleken dat Wilgers over een bedrijfsruimte beschikt om de vogels op te slaan.

Niettemin blijft de advocaat vergunningen aanvragen voor de invoer van vogels. De afdeling bestuursrecht van de Raad van State doet over enige weken schriftelijk uitspraak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Advocaat wil duidelijkheid over invoer ringmussen

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken