Bekijk het origineel

Amsterdam pakt op Wallen criminelen aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amsterdam pakt op Wallen criminelen aan

Schoonmaak kost een miljoen gulden

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het college van Amsterdam wil jaarlijks minimaal twee van de zestien criminele oianisaties op de .Wallen aanpakken die door de commissie-Van Traa zijn genoemd. Met alle mogelijke bestuurlijke maatregelen zal de gemeente deze organisaties dwarsbomen.

Dit staat in het werkplan dat het college morgen met de raad bespreekt. De gemeente heeft begin dit jaar F. Papineau Salm als zogeheten Wallenmanager aangesteld om de problemen in kaart te brengen. Dat gebeurde na de conclusies van de criminologen Fijnaut en Bovenkerk, gepresenteerd aan dé commissie-Van Traa, dat de gemeente de greep op het gebied had verloren.

In zijn plan noemt de Wallenmanager tien concrete activiteiten. Zo wil hij in samenwerking met de kamer van koophandel in twee jaar tijd alle slapende bv’s op de Wallen opheffen. Verder wil hij alle verblijfsruimten op de. Wallen streng controleren op oneigenlijk gebruik, als bijvoorbeeld illegaal hotel of opslagplaats. Ook alle escortbureaus in het gebied worden in kaart gebracht.

In overleg met woningbouwvereniging Het Oosten worden vrijkomende panden zo snel mogelijk opgekocht, om ze uit het criminele circuit te halen. Daarnaast wil de Wallenmanager een informatielijn openen waar bewoners en ondernemers melding kunnen doen van verdachte zaken.

Samenwerking

De gemeentelijke diensten, politie en Justitie werken nauw samen. Het werkplan kost ongeveer een miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Amsterdam pakt op Wallen criminelen aan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken