Bekijk het origineel

REGIO OOST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO OOST

3 minuten leestijd

Niet autovrij

APELDOORN - Het is Apeldoorn niet gelukt om de eerste autovrije woonwijk in Nederland te realiseren. In het Kasteel, een woonproject in de nieuwbouwwijk Woudhuis, worden parkeerplaatsen aangelegd. De huizen in dat project aan de oostkant van Apeldoorn werden niet verkocht omdat de toekomstige huiseigenaren niet met hun auto de wijk_ in mochten. Noodgedwongen werd dit criterium daarom gisteravond tijdens een commissievergadering losgelaten.

Piramide

BARNEVELD/EDE - Staatssecretaris T. Netelenbos van onder Foto: towijsANPbezoekt maandag 22 september de locatie Ede/Bameveld van het Piramideproject. Piramide staat voor onderwijs aan kinderen van drie tot zes jaar. Het project richt zich vooral op kinderen uit kansarme gezinnen en op allochtone kinderen.

Pesterijen

BRAKEL - Enkele jongens uit Brakel hebben gisternacht een brievenbus van een 55-jarige inwoner uit Brakel vernield. De man is al geruime tijd het slachtoffer van allerlei pesterijen door een groep jongeren. Zij duwden zijn auto van de plaats en via een afstandsbediening schakelden ze geregeld de televisieprogramma’s om. Daarna volgden allerlei bedreigende telefoontjes. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Grote schoonmaak

BUNSCHOTEN - In Bunschoten wordt op zaterdag 27 september een grote zwerfvuilactie gehouden. Leerlingen van de basisscholen beginnen al op maandag 22 september met de voorbereidingen. Alle kinderen van groep 6 bezoeken de doetentoonstelling “Wegwerp-museum” in het gemeentehuis. Bovendien maken ze de eigen schoolomgeving schoon. De school die het best uit de bus komt, verdient 500 gulden.

Overdracht

HARDERWIJK - De officiële overdracht van de Willem George Frederik Kazerne in Harderwijk aan de SBW in Gouda is uitgesteld. De voorbereidingen vragen meer tijd. Dat hebben de betrokkenen vanochtend meegedeeld. De overdracht zou vanmiddag plaatshebben.

Ongeval

KAMPEN - Een 31-jarige motorrijder uit Lelystad is zondagavond bij een verkeersongeval in Kampen om het leven gekomen. De man moest krachtig remmen, omdat een tegemoetkomende 20-jarige automobiliste op de Flevoweg afsloeg naar een tankstation. De motorrijder kwam ten val en werd overreden. Personeel van twee ambulances behandelde het slachtoffer ter plaatse. Kort na aankomst in een ziekenhuis in Zwolle bezweek het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Straatnaam

RIJSSEN - „Jammer dat een Rijssense burger voor een simpele aangelegenheid als het veranderen van een straatnaam bij de rechter terecht moet komen”. Dat zei J. Slagman (SGP) gisteravond tijdens de raadsvergadering. Hij vond het daarentegen ook jammer dat de rechter de klacht van Zuivelboerderij ‘t Oude Veerweg niet inhoudelijk heeft behandeld, omdat de termijn van bezwaar maken was overschreden. Volgens Slagman had de SGP graag van de rechter willen horen of de gemeente Rijssen wel een goede procedure gevolgd heeft bij het wijzigen van straatnamen in het buitengebied.

Diefstal

ZALTBOMMEL - Vanaf het terrein van een transportbedrijf aan de Veilingweg in Zaltbommel hebben onbekenden drie reservewielen van vrachtwagens gestolen. Éen chauffeur ontdekte gistermorgen dat het reservewiel van zijn vrachtwagen was verdwenen. Toen hij de directeur van het bedrijf hiervan in kennis stelde, bleek dat van nog eens twee vrachtwagens de reservewielen waren verdwenen. De wielen vertegenwoordigen een waarde van ruim 3000 gulden.

Overleden

ZWOLLE - Een 2-jarige peuter uit Zwolle is zondagavond in een ziekenhuis in Zwolle bezweken aan zijn verwondingen die hij eerder op de avond had opgelopen na een val van de derde etage van een flat. De politie tast in het duister naar de oorzaak van het ongeval. Dat maakte de politie gisteren bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO OOST

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken