Bekijk het origineel

Grote roofoverval op Zwitsers postkantoor

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote roofoverval op Zwitsers postkantoor

Ruim 70 miljoen gulden buit

2 minuten leestijd

ZURICH (AP) - Vijf gewapende mannen hebben in het Zwitserse Zurich ruim 70 miljoen gulden buitgemaakt bij een overval op een postkantoor. Het was de grootste postroof in de geschiedenis van Zwitserland.

De daders ontkwamen in een bestelwagen die was uitgerust met van de Zwitserse post gestolen kentekens. Ze lieten valse papieren zien om langs de veiligheidssluis te komen. Volgens de politie vielen er geen gewonden bij de overval.

De vijf rovers kwamen ‘s.ochtends met de bestelwagen zonder problemen op de binnenplaats van het postkantoor Fraumünster terecht. Daarna ging het razendsnel: de mannen sprongen uit de auto, bedreigden de postmedewerkers met pistolen en laadden de bestelwagen vol met geldkisten. Hierop reden ze de binnenplaats af en verdwenen in het Zürichse stadsverkeer.

Een grote klopjacht had ‘s avonds nog niets opgeleverd. De politie gaat ervan uit dat de rovers buitenlanders waren.

Onderzoekers van het postkantoor zeiden dat de operatie zorgvuldig leek voorbereid, door mensen die over gedetailleerde inside-informatie beschikten. Het geld lag al klaar om met een geldwagen naar de Zwitserse Nationale Bank, enkele honderden meters verderop, te worden gebracht.

Militaire precisie

Politiewoordvoeder Hanspeter Faeh zei dat de operatie met mihtaire precisie werd uitgevoerd.

Het postkantoor is een intern onderzoek gestart en ook de politie is met de zaak bezig.

Postwoordvoerder Claude Gisiger zei dat de Zwitserse post niet tegen diefstal is verzekerd en dat het geld als het niet wordt teruggevonden, als verlies in de boeken terecht zal komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Grote roofoverval op Zwitsers postkantoor

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken