Bekijk het origineel

Van Aartsen blijft bij inkrimping varkensstapel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Aartsen blijft bij inkrimping varkensstapel

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De dialog tussen minister Van Aartsen van landbouw en de varkenssector over inkrimping van de veestapel heeft niets opgeleverd. Dat bleek gisteren na het derde en vooriopig laatste overieg dat minister en sector samen hadden.

Van Aartsen noemde de tegenvoorstellen van de sector gisteren „niet meer dan cosmetisch”. Hij houdt daarom onverminderd vast aan het kabinetsplan om de varkensstapel met 25 procent te verminderen. De bewindsman gaat die plannen nu nader uitwerken in een wetsvoorstel herstructurering varkenshouderij, dat na de gebruikelijke procedures naar de Tweede Kamer zal worden gestuurd.

De hoop van de boerenorganisatie LTO en van het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE) is nu gericht op de volksvertegenwoordiging. Van de diverse kamerfracties heeft de RPF reeds een standpunt ingenomen. RPF-kamerlid Stellingwerf stelde deze week op een bijeenkomst in Gorinchem dat zijn fractie tegenstander is van een generieke korting van de varkensstapel met 25 procent. Die maatregel is volgens hem te ongenuanceerd.

Stellingwerf wil vasthouden aan het kortingspercentage van 25 procent, maar dan voor de sector als geheel. Door het opkopen van niet-renderende bedrijven kan volgens hem bereikt worden dat andere bedrijven minder dan 25 procent hoeven in te leveren. Ook wil de RPF de korting meer richten op de concentratiegebieden dan op de tekortregio’s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Van Aartsen blijft bij inkrimping varkensstapel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken