Bekijk het origineel

Discriminatieklacht tegen Koningin niet ontvankelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Discriminatieklacht tegen Koningin niet ontvankelijk

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft een klacht tegen het kabinet van de Koningin over discriminatie niet-ontvankelijk verklaard.

De klacht was ingediend door hoofdredacteur Henk Krol van de Gay-Krant. Hij acht het niet van deze tijd dat homoseksuele partners van genodigden niet welkom zijn tijdens officiële ontvangsten op het paleis.

Krol was in het geweer gekomen naar aanleiding van een receptie voor ambassadeurs eind vorige maand in het paleis. Volgens het protocol waren daar alleen gehuwde partners welkom.

Volgens de commissie kan zij de klacht niet behandelen omdat alleen diegene die benadeeld is dat kan doen. Krol is geen ambassadeur en zijn partner ook niet. De klacht voldoet dus niet aan de wettelijke eis om een onderzoek in te stellen, aldus de commissie.

Volgens de CGB kan een dergelijke aantijging wel worden behandeld als een organisatie als het COC of een antidiscriminatiebureau deze aanmeldt. „Dan is namelijk sprake van een door de wet toegestane groepsactie, waarbij een organisatie opkomt voor de belangen van mensen die door de Algemene wet gelijke behandeling worden beschermd”, aldus de commissie.

De commissie vraagt zich dan nog af of het uitnodigingsbeleid van de Koningin onder de terreinen valt waar de Algemene wet gelijke behandeling betrekking op heeft.

Ook is het nog maar de vraag of er al een klacht wegens discriminatie tegen de Koningin kan worden ingediend. Als staatshoofd is zij onschendbaar; de ministers zijn verantwoordelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Discriminatieklacht tegen Koningin niet ontvankelijk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 september 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken