Bekijk het origineel

Elburg sluit centrum in zomer wellicht af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Elburg sluit centrum in zomer wellicht af

Automobilist betaalt voor parkeerplaats

2 minuten leestijd

ELBURG - De Elburger binnenstad wordt de komende zomer mogelijk twee maanden lang voor auto’s gesloten met beweegbare afsluitingen. Alleen door het kopen van een kaartje kunnen bewoners en bezoekers de binnenstad dan nog in met de auto.

Dat is een van de mogelijkheden die wordt voorgesteld in een ambtelijk rapport waarin de verkeersmaatregelen in de binnenstad worden geëvalueerd. De commissie verkeer en milieu buigt zich volgende week over het rapport.

De afsluiting van de binnenstad voor alle verkeer gedurende zes weken leidde deze zomer tot een groot aantal klachten van ondernemers uit de binnenstad. Sommigen zagen hun omzet drastisch dalen. Ook was de gemeente niet geheel tevreden over de maatregel: er waren tal van moeilijkheden rond de regelgeving en de controle op de naleving.

Het “parkeergaragemodel”, waarbij de automobilist een kaartje moet kopen om de binnenstad in te komen, heeft verschillende voordelen, aldus wethouder A. Lok desgevraagd. „Het is een eenvoudige maatregel die iedereen kan begrijpen. De gemeente kan dan zelf bepalen bij welk aantal de binnenstad vol is. Daarna gaat de beweegbare afsluiting niet meer open. Ook het doorgaande verkeer naar het industrieterrein maakt dan geen gebruik meer van de binnenstad”.

Legaal

Een andere mogelijkheid die in het rapport wordt besproken, is het afsluiten met verkeersborden, net als deze zomer.

In het nieuwe voorstel wordt de binnenstad in de maanden juli en augustus alleen ’ s middags (van 12 tot 18 uur) afgesloten voor het verkeer. Op deze manier kunnen patiënten van artsenpraktijk Hutten met de auto bij de praktijk komen. Ook is het dan mogelijk om mindervalide bezoekers van overledenen in het hervormd kerkelijk centrum de mogelijkheid te bieden om legaalmet de auto bij de kerk te parkeren. Het college heeft zich nog geen oordeel kunnen vormen over de nota, maar is niettemin van mening „dat het parkeergaragemodel serieuze overweging verdient".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Elburg sluit centrum in zomer wellicht af

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken