Bekijk het origineel

Knokpartij bij begin carnaval

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Knokpartij bij begin carnaval

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - De start van het carnaval is relatief rustig verlopen. Volgens politiewoordvoerders voerden vooral vrolijke feestvierders de boventoon. Met uitzondering van Eindhoven bleef de inzet van de politie dan ook beperkt.

Agenten verrichten tijdens de eerste carnavalsnacht in Eindhoven tien aanhoudingen in verband met vechtpartijen, vernielingen en een steekpartij. Tijdens een flinke knokpartij op het Stratumseind moest de politie gebruikmaken van de wapenstok. Ook zette de politie honden en paarden in om de carnavalsvierders in toom te houden.

Een politieman raakte lichtgewond toen een man een bierglas in zijn gezicht gooide. Een 32-jarige Eindhovense werd in het ziekenhuis opgenomen nadat ze door haar ex-man in haar hals was gestoken. De vrouw verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie.

In Nijmegen moest de politie ingrijpen bij een aantal kleine vechtpartijen in het centrum. Acht dronken jongeren maakten stennis die alleen door de inzet van een politiehond kon worden beëindigd. Een van de vechtersbazen liep daarbij een bijtwond op. In totaal zijn twee aanhoudingen verricht. In Venlo werden vrijdagavond drie personen aangehouden na een vechtpartij, waarbij twee lichtgewonden vielen.

Zaterdag en gisteren zijn in Noord-Limburg zes personen opgepakt omdat zij met te veel drank op achter het stuur zaten. In Zuid-Limburg werden om dezelfde reden zeven feestvierders van de weg gehaald. In Kerkrade had zaterdag een aanrijding plaats die was veroorzaakt door een 34-jarige fietser. De man raakte daarbij zelf lichtgewond. Hij bleek onder invloed. In Heerlen veroorzaakte een 37-jarige bestuurder van een bestelbusje een ongeval. De man had te veel gedronken. Er waren geen gewonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Knokpartij bij begin carnaval

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 februari 1998

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken