Bekijk het origineel

Story rectificeert bericht over Wijers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Story rectificeert bericht over Wijers

2 minuten leestijd

HAARLEM (ANP) - Het kort geding dat minister Wijers van economische zaken en zijn secretaresse E. Bolding hadden aangespannen tegen het roddelblad Story, gaat definitief niet door. Beiden zijn akkoord gegaan met de verklaring die Story deze week publiceert over de zaak.

Het roddelblad betaalt een vergoeding aan Bolding. Hoe hoog dit bedrag is, wil de advocaat van de minister en diens secretaresse, mr. J. Versteegh, niet kwijt. Wijers en zijn secretaresse eisten rectificatie van een artikel dat in april in Story verscheen, plus een schadevergoeding.

Vrijdag ontstond onduidelijkheid over het geding, omdat plaatsvervangend hoofdredacteur Santegoeds had meegedeeld dat beide partijen er uit waren. Een woordvoerder van Wijers ontkende dit echter.

Onder de titel "Wordt 'Mooie Ellis' de ondergang van minister Hans Wijers?" plaatste Story een verhaal waarin het stelt dat Wijers een lucratieve opdracht heeft gegeven aan de partner van zijn secretaresse Bolding. Verder zou de minister zich al eerder schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling.

De bewindsman vindt dat door het artikel zijn integriteit in twijfel is getrokken en dat hij in zijn eer en goede naam is aangetast. Volgens Wijers heeft Story hem extra willen beschadigen door het verhaal vlak voor de verkiezingen te publiceren. Bolding vindt dat zij in het verhaal ten onrechte als "losbol" is neergezet, die haar baan bij het ministerie niet aan haar inhoudelijke kwaliteiten te danken heeft.

De rectificatie krijgt de kop: "Wijers overschrijdt Haagse normen niet", zo meldde Economische Zaken gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Story rectificeert bericht over Wijers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 juni 1998

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken