Bekijk het origineel

Afpersers chanteren opnieuw Nestlé

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afpersers chanteren opnieuw Nestlé

Concern looft miljoen mark tipgeld uit

2 minuten leestijd

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het levensmiddelenconcern Nestlé heeft gisteren weer een dreigement van een afperser of afpersers gekregen. Het concern ontving een brief waarin staat dat in de honderden Edeka-markten in de deelstaat Hessen vijf producten zijn verstopt die met een bestrijdingsmiddel zijn bewerkt.

Nestlé heeft meegedeeld dat uiterlijk vanmorgen alle mogelijk vergiftigde producten van de merken Nestlé, Alete, Maggi en Thomy uit de winkels zullen zijn verwijderd. De klanten krijgen voorzichtigheidshalve het advies hun bij Edeka gekochte levensmiddelen goed te onderzoeken op beschadigingen, verkleuringen en geuren.

De dreiging is waarschijnlijk afkomstig van dezelfde personen die twee weken geleden in Beieren en Baden-Württemberg producten hadden vergiftigd. Toen zeiden ze de desbetreffende verpakkingen te hebben gemerkt om de consumenten te waarschuwen. Een dergelijke gemerkte verpakking is toen echter niet aangetroffen. Nu schrijven ze dat de "behandelde" producten niet herkenbaar zijn.

De afpersers noemen zich in hun brief "Robin Food uit Sherwood Forest, Groot-Brittannië". Zij schrijven dat ze tegen de toenemende verkoop van genetisch gemanipuleerde producten door Nestlé zijn. In de brief staat verder dat zij iedere week een lijst van "bedreigde producten" zullen publiceren, tot aan hun eisen is voldaan. Wat die eisen zijn, is niet duidelijk. Volgens sommige berichten gaat het om miljoenen guldens.

Beloning

Nestlé, dat al twee jaar lang bedreigd wordt met vergiftigingen, heeft een beloning van een miljoen mark uitgeloofd voor aanwijzingen die tot de arrestatie van de afpersers leiden.

Bijna twee weken geleden zorgde de vorige chantagepoging tot grote beroering in Duitsland, uitgerekend op de dag dat de politie met grote voldoening de arrestatie van een al jaren gezochte afperser bevestigde. Toen liet Nestlé in ruim veertig Zuid-Duitse supermarkten talrijke verdachte producten uit de schappen halen.

De rechtbank in Traunstein in Beieren heeft op 19 november twee mannen tot elk 4,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het afpersen van Nestlé. Het tweetal probeerde dit voorjaar het concern ruim vier miljoen gulden afhandig te maken door in een anonieme brief te dreigen producten van Nestlé te vergiftigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 december 1998

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Afpersers chanteren opnieuw Nestlé

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 december 1998

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken