Bekijk het origineel

Colombiaanse Fokker gekaapt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Colombiaanse Fokker gekaapt

1 minuut leestijd

BOGOTA (AFP) - Een Fokker 50 van de commerciële luchtvaartmaatschappij Avianca is gisteren in Colombia met 46 mensen aan boord gekaapt.

Gewapende mannen dwongen de bemanning van het tweemotorige toestel kort na vertrek op een illegale landingsbaan te landen. De inzittenden zijn door de kapers meegenomen naar een bos.

Honderden soldaten en agenten hebben een grootscheepse zoekactie opgezet. Volgens een vertrouwelijk document van de politie, waarop het persbureau Reuters de hand heeft weten te leggen, zijn kaping en ontvoering het werk van een gezamenlijk commando van de twee belangrijkste linkse guerrillabewegingen van Colombia, de Revolutionaire Gewapende Krachten van Colombia (FARC) en het Nationale Bevrijdingsleger (ELN). Geen van beide heeft de verantwoordelijkheid voor de kaping opgeëist. FARC en ELN heb- ben tot nu toe geen lijntoestellen gekaapt.

De luchtvaartautoriteiten meldden het toestel als vermist toen het uren nadat het was opgestegen vanuit de noordoostelijke stad Bucaramanga niet was gearriveerd in de hoofdstad Bogota. Vijf à tien minuten na vertrek verdween het toestel van de radar. Er was geen radiocontact geweest met de gezagvoerders van het vliegtuig.

Drie uur later werd de Fokker 50, die in Nederland is gemaakt, gesignaleerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 april 1999

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Colombiaanse Fokker gekaapt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 april 1999

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken