Bekijk het origineel

Pyromaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pyromaan

3 minuten leestijd

EMMELOORD - In Emmeloord (NOP) en Kampen is mogelijk een pyromaan actief geweest. In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen in Emmeloord in totaal zes auto's en caravans in vlammen op. Ook in Kampen en IJsselmuiden werden diverse kleine brandjes in containers gesticht.

Hakenkruisen

HOOGEVEEN - Op zeker 25 plaatsen in Hoogeveen zijn vrijdagnacht anti-NAVO-leuzen en hakenkruisen met verf op muren en ramen gespoten. Behalve in het winkelcentrum Nije Nering werden de symbolen ook aangetroffen in het winkelcentrum Wielewaal en op woningen in de wijken Wolfsbos en Krakeel.

Kerkdief

HOOGEVEEN - Met de aanhouding van een 21-jarige man heeft de politie de dader te pakken van een groot aantal inbraken en insluipingen in Hoogeveen. Hij had een voorkeur voor kerken in zijn woonplaats, waarbij hij inclusief de buit, voor zo'n 30.000 gulden schade heeft aangericht. Van de gestolen spullen is vrijwel niets teruggevonden. Ook sloeg hij zijn slag in sportkantines, het zwembad, auto's, bedrijven en schaftketen. Hij roofde vooral apparatuur, gereedschappen, etenswaren en drank.

Klappen

KERKDRIEL - In de nacht van zaterdag op zondag is een 41-jarige man uit Kerkdriel zonder enige reden mishandeld door een dorpsgenoot. De man stond met iemand te praten toen hij op zijn schouder werd getikt. Hij draaide zich om en had gelijk al een paar vuistslagen te pakken waardoor hij op de grond viel. Toen hij opstond kreeg hij nogmaals enkele klappen in het gezicht.

Brand (I)

KLOOSTERZANDE - Een felle brand aan de Lepelstraat in Kloosterzande in Zeeuws-Vlaanderen heeft zaterdagmiddag twee woonwagens en een vrachtwagen volledig vernield. De politie heeft een ernstig vermoeden van brandstichting. Gisteren is in het onderzoek naar deze zaak een 53-jarige man uit Kloosterzande opgepakt.

Brand (II)

LISSE - Bij een brand in een woning aan de Voerman in Lisse is de 33-jarige bewoner om het leven gekomen. Buren van het slachtoffer zagen gistermorgen in alle vroegte dat er rook uit de woning van de buurman kwam en belden het alarmnummer. In de woonkamer troffen brandweerlieden het lichaam van de bewoner aan, die vermoedelijk door rookvergiftiging om het leven is gekomen.

Stroper

NIEUWERBRUG - De politie heeft zaterdagmorgen een 36-jarige man uit Bodegraven aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt tijdens het stropen. Op het moment van de aanhouding was de man bezig een kraaienvangkooi te legen. Voor het vangen van de kraaien maakte hij gebruik van een verminkte lokvogel. De man bekende dat hij ook een aantal visfuiken had staan waar hij geen vergunning voor heeft.

Rijksweg

TER AAR - De gemeente Ter Aar gaat meebetalen aan de aanleg van de rijksweg tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. De commissie algemeen bestuur in Ter Aar vergadert deze week over het voorstel. De bijdrage van Ter Aar is 2 gulden per inwoner.

Brand (III)

THOLEN - Op de scheepswerf in Tholen zijn vanmorgen vroeg twee jachten in vlammen opgegaan. De vaartuigen stonden in de winterstalling. Eén jacht zorgde ervoor, nadat het was omgevallen, dat er schade ontstond aan een ander schip in de haven. Volgens de politie is de schade van de brand enorm. Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. De brandweer is uren bezig geweest met het blussen.

Lichaam

ZUIDLAREN - Op het terrein van het psychiatrisch centrum Dennenoord in Zuidlaren is in een waterbassin het lichaam aangetroffen van de 54-jarige mevrouw Hoogeveen-Wobbes. De vrouw werd al sinds 26 juni vorig jaar vermist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 april 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Pyromaan

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 april 1999

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken