Bekijk het origineel

Kipcurry met ananas

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kipcurry met ananas

2 minuten leestijd

Traditioneel komen curry's uit India, waar elke familie haar eigen geheime recepten kent. Vanuit het koloniale tijdperk is kerrie een niet meer weg te denken ingrediënt in de westerse keuken. Dit milde kipgerecht valt door de combinatie van zoet en hartig ook bij kinderen zeer in de smaak.

Ingrediënten: (6 personen) 600 g kipfilet, ui, eventueel teentje uitgeperste knoflook, pak diepvriesdoperwten à 450 g, doosje champignons, 6 schijven ananas, 50 g rozijnen, kippebouillonblokje, el kerrie, el bloem, olie of boter om te bakken, peper en zout.

Bereiding: Snijd de kipfilet in blokjes en pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de schijven ananas in stukjes. Los het bouillonblokje op in een kopje warm water. Verhit de olie of boter in een braadpan en bak hierin de stukjes kipfilet enkele minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg de ui (en knoflook) toe, evenals de champignons en kerrie en fruit deze mee tot ze gaar zijn. Laat vervolgens de uitgelekte ananas en rozijnen even meebakken en roer de bloem door het mengsel. Voeg al roerend de bouillon toe en op het laatst de doperwten. Maak op smaak af met zout en peper en laat de curry op een zacht vuur nog 5 tot 10 minuten pruttelen.

Bij dit gerecht zijn gebakken bananen erg lekker: snijd per persoon 1 banaan in de lengte doormidden, bestrooi de helften met wat paprikapoeder en bak ze in enkele minuten met een klontje boter in een koepenpan goudbruin.

Serveer deze gerechten met gekookte (zilvervlies)rijst.

Varieertip: Dit is een handig menu voor onverwachte gasten. Per persoon ingekochte lapjes varkensvlees of kipfilet worden eenvoudig in blokjes gesneden en de voorraadkast geplunderd voor blikjes ananas en doperwtjes. Ook valt er eindeloos te variëren met de groente: ringetjes prei, restjes sperziebonen of broccoli doen het ook goed in deze curry. Wie weet heeft u straks uw eigen geheime familiecurry uitgevonden!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1999

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

Kipcurry met ananas

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1999

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

PDF Bekijken