Bekijk het origineel

Belasting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Belasting

3 minuten leestijd

AVEREEST - Door de gemeentelijke herindeling zijn de inwoners van Avereest, waaronder onder andere Dedemsvaart valt, jaarlijks zo'n 300 tot 400 gulden meer kwijt aan gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit een rapport dat de Overijsselse gemeente heeft laten opstellen en dat gisteren in Den Haag is overhandigd. Met het rapport hoopt Avereest alsnog zelfstandigheid bij de minister van Binnenlandse Zaken af te dwingen. Volgens plannen van de provincie Overijssel moet Avereest opgaan in een mammoetgemeente met Ommen, Hardenberg en Gramsbergen.

Overleden

ELSPEET - De 21-jarige bestuurder van de auto die maandag bij restaurant Het Uddelermeer in Uddel slipte en tegen een boom reed, is gisteren aan zijn verwondingen bezweken. Zijn 20-jarige passagier, die zwaargewond raakte, is buiten levensgevaar.

Rus

GASSELTE - De politie heeft een 28-jarige fietsende Rus van de autoweg bij Gasselte gehaald. Hij voerde geen verlichting en was volgens zijn zeggen net twee dagen in Nederland. De man verklaarde onderweg te zijn naar het politiebureau in Assen nadat hij in Stadskanaal bij de Vreemdelingendienst voor een dichte deur had gestaan. De fiets zou hij van een inwoner van Stadskanaal hebben gekregen. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Roeken

HOOGEVEEN - De roeken die op en rond de begraafplaatsen aan de Zuiderweg ernstige overlast veroorzaken, mogen niet worden verjaagd. Aldus de uitspr aak van de bestuursrechter, die vindt dat Hoogeveen onvoldoende heeft aangetoond dat de vogels een gevaar vormen voor de volksgezondheid van de omwonenden. Het ministerie heeft daarom terecht een vergunning geweigerd om de roeken te verjagen.

Hertaxatie

IJSSELMUIDEN - Uit voorlopige cijfers van een hertaxatie in IJsselmuiden in het kader van de Wet onroerendezaakbelasting (WOZ) blijkt dat de waarde van woningen met bijna 50 procent en die van bedrijfspanden met ruim 30 procent is gestegen. IJsselmuidenaren kunnen volgend jaar tegen de taxatie in beroep gaan.

Afscheid

NIJKERK - SGP/RPF/GPV-wethouder G. H. Boer uit Nijkerk heeft vandaag afscheid genomen van de gemeentepolitiek. Vanaf 26 mei 1988 was hij lid van de gemeenteraad. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 1994 werd hij wethouder.

Illegalen

OLST - De Arbeidsinspectie en de Vreemdelingendienst, gesteund door de politie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), hebben gisterochtend bij varkensslachterij Dumeco in Olst de identiteit van de werknemers gecontroleerd. Er werden 34 mannen en twee vrouwen, allen van buitenlandse nationaliteit aangehouden, omdat zij geen legitimatiebewijs konden tonen. Ook werd de administratie van het bedrijf in beslag genomen. Dat heeft gisteren drs. Tj. de Jong, woordvoerder van het openbaar ministerie in Zwolle, bekendgemaakt.

Leesmethode

RIJSSEN - De leesmethode die gebruikt wordt voor het Opstapproject van de Rijssense basisscholen roept problemen op. CDA-raadslid H. Kastenberg heeft hiervoor inmiddels de aandacht van onderwijswethouder W. Companje (PvdA) gevraagd. Volgens Kastenberg zijn er verschillende directeuren van de protestants-christelijke basisscholen die het mensbeeld in de StapDoor-leesmethode niet acceptabel vinden. Hij vindt het dan ook een goede zaak dat de mogelijkheid er is om een ander leesboek te gebruiken dan het programma nu voorschrijft.

Noordtak

ZWOLLE - De provincie Overijssel, de betrokken gemeenten en de regio Twente hebben gisteren met minister Netelenbos gesproken over de problemen die ontstaan als de noordtak van de Betuwelijn niet wordt aangelegd. Daarbij ging het met name om de leefbaarheid langs bestaand spoor, die wordt aangetast door verregaande intensivering van het gebruik.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 december 1999

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Belasting

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 december 1999

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken