Bekijk het origineel

Voor bordurende kinderen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voor bordurende kinderen

2 minuten leestijd

Borduren op wenskaarten is niet nieuw. Voor kinderen zijn de meeste patronen echter vrij ingewikkeld. Daarom is er speciaal voor kinderen een doeboekje met eenvoudige voorbeelden verschenen: "Borduren op papier voor kinderen", van Erica Fortgens.

Een patroon uit dit boekje moet eerst worden gefotokopieerd en klein worden uitgeknipt. Daarna wordt het op een opengevouwen kaart gelegd en vastgeplakt met twee stukjes plakband. Op een prikmat wordt het patroon met een prikpen door het papier van de kaart geprikt. De gaatjes van het patroon staan dan in de kaart en het borduren kan beginnen.

Plezier

In het hoofdstuk over de algemene werkwijze staan handige tips. Door de kaart tegen het licht te houden, kun je bijvoorbeeld zien of alle gaatjes zijn doorgeprikt. Een andere tip is, dat de borduurnaald altijd dunner moet zijn dan de prikpen. Dat voorkomt het uitscheuren van de gaatjes.

De moeilijkheidsgraad van de kaarten verschilt. Er zijn eenvoudige kaarten, die kleintjes van vijf jaar al kunnen maken. Andere patronen zijn ingewikkelder en dus alleen geschikt voor oudere kinderen.

De indeling van het boekje is wat rommelig. Op bladzijde 10 staat de beschrijving van "Hoera, een baby", maar daarnaast -blz. 11- prijkt een foto met paaskaarten. De foto met babykaarten volgt pas op bladzijde 14.

De geborduurde kaarten zien er verzorgd uit. Veel kaarten zijn geknipt met sierrandscharen en op gekleurd papier geplakt. Soms is er tussen deze twee lagen nog een mooi sierpapiertje geplakt. De kinderen die aan het borduren beginnen, kunnen er veel plezier aan beleven. Voor de jongsten is het handig als iemand de steken even voordoet. Daarna zullen ze snel zelf de draad oppakken.

"Borduren op papier voor kinderen", door Erica Fortgens; uitg. La Rivière, Baarn, 1999; ISBN 90 384 1333 5; 32 blz.; 12,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

Voor bordurende kinderen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 mei 2000

Reformatorisch Dagblad | 48 Pagina's

PDF Bekijken