Bekijk het origineel

Botsing in Lelystad kost drie mensenlevens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Botsing in Lelystad kost drie mensenlevens

Verkeer eist zeker vijf doden

2 minuten leestijd

LELYSTAD - Vijf mensen zijn de afgelopen dagen bij ongevallen om het leven gekomen. Het ernstigste ongeval vond gisteren plaats in Lelystad, waar een botsing tussen een personenauto en een motor het leven kostte aan drie mensen.

Door een verkeersongeval in Lelystad zijn gisteren drie mensen om het leven gekomen. Twee volwassenen en een kind zijn gewond naar ziekenhuizen in Lelystad en Amsterdam gebracht.

Het ongeluk gebeurde toen een auto met zes inzittenden linksaf wilde slaan de Houtribweg op. Volgens getuigen kwam van links een motorrijder met hoge snelheid aangereden, die zich in de zijkant van de auto boorde. De motorrijder werd daarbij op slag gedood. Ook twee inzittenden van de auto overleefden het ongeval niet.

De bestuurder van de auto is na behandeling door personeel van de traumahelikopter met ernstige verwondigen per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Een vrouw en een kind zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Lelystad vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

In Putten kwam gisteravond een 55-jarige motorrijder uit Utrecht om het leven. Hij haalde een personenauto in en kwam daarna door onbekende oorzaak in de rechterberm terecht, waar hij tegen een boom botste.

Een 77-jarige vrouw uit Schiedam is zaterdag in een ziekenhuis in Rotterdam overleden aan hersenletsel dat ze eerder op de dag in haar woonplaats had opgelopen door een verkeersongeluk. De vrouw kwam op een kruising met haar fiets onder een auto.

Bij een verkeersongeval op de Venloseweg in Nederweert zijn gisteren vijf Engelsen gewond geraakt. Drie van hen zijn ernstig gewond. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en reed in volle vaart tegen een boom.

Hierbij raakten de bestuurder en twee inzittenden bekneld. Zij moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Deze drie werden met ernstige verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Maastricht, Weert en Venlo. De twee anderen liepen lichte verwondingen op.

Volgens de politie gaat het om vijf mannen uit één familie. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juni 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Botsing in Lelystad kost drie mensenlevens

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juni 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken