Bekijk het origineel

Weer tientallen doden op Sri Lanka

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Weer tientallen doden op Sri Lanka

1 minuut leestijd

COLOMBO (ANP) - Gevechten tussen het regeringsleger en opstandige Tamil Tijgers hebben de afgelopen dagen op Sri Lanka weer aan tientallen mensen het leven gekost. Vanmorgen voerden Tamil Tijgers een zelfmoordaanslag uit in de haven van Trincomalee in het oosten.

Zeker twee marineschepen werden vernield toen drie bootjes vol explosieven tot ontploffing werden gebracht. Behalve een onbekend aantal rebellen overleefden ook twee soldaten de aanslag niet.

Onder meer in de plaats Nagarkovil in het noorden van het eiland vielen de afgelopen week volgens de strijdkrachten 95 doden, allen Tamil Tijgers. Gistermiddag werd het dodental door Colombo verhoogd tot 123. Zeven regeringssoldaten zouden ook zijn gedood.

De Tamil Tijgers, die sinds 1983 een gewapende strijd voeren voor een onafhankelijke Tamil-staat, zou gisteren een grote slag zijn toegebracht. Een Mig-gevechtsvliegtuig van de Srilankaanse luchtmacht heeft volgens een militaire zegsman belangrijk luchtafweer van de Tamil Tijgers vernietigd. Het geschut haalde enkele dagen geleden een gevechtsheli van het regeringsleger neer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Weer tientallen doden op Sri Lanka

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 oktober 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken