Bekijk het origineel

Reeks brandstichtingen in binnenstad Breda

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Reeks brandstichtingen in binnenstad Breda

Meubelzaak in Vroomshoop in de as

2 minuten leestijd

BREDA (ANP) - De binnenstad van Breda is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door vier brandstichtingen.

De politie hield 's ochtends vroeg een 27-jarige Bredanaar aan die zich verdacht gedroeg bij de vierde brand, in een meubelzaak. Hij was ook bij een van de eerdere branden gezien. De politie moest de man na enige tijd laten gaan omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om hem langer vast te houden.

De brand in de meubelzaak aan de Bleekstraat veroorzaakte de meeste schade en overlast. Twee winkels die aan de meubelzaak grenzen, moesten wegens rookschade de hele zaterdag dichtblijven.

De brandweer hield rekening met de aanwezigheid van asbest in het meubelpand en sloot daarom ongeveer vijftien winkels en bedrijven en een deel van het voetgangersgebied. Tegen het einde van de ochtend gaf zij het gebied weer vrij. Een gespecialiseerd bedrijf verwijderde de asbesthoudende materialen uit het afgebrande pand.

Eerder was de brandweer uitgerukt voor uitslaand vuur in twee vuilcontainers en in een nieuwbouwlocatie. Volgens een woordvoerder van de politie was er sprake van een onoverzichtelijke situatie: "De brandweer moest van hot naar her lopen." De branden werden met zo'n vijftig mensen bestreden, met assistentie van collega's uit Prinsenbeek. Burgemeester Rutten van Breda stelde zich ter plaatse op de hoogte van de situatie.

In Vroomshoop heeft een felle uitslaande brand in de nacht van vrijdag op zaterdag voor miljoenen guldens schade aangericht aan meubelzaak Bolhuis.

De meubelzaak brandde geheel uit, terwijl omliggende panden rookschade opliepen. Uit voorzorg zijn 25 bewoners van een nabij gelegen ouderencomplex tijdelijk geëvacueerd. Bij de brand raakte niemand gewond. De technische recherche stelt een onderzoek in. Brandstichting wordt niet uitgesloten, aldus een politiewoordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Reeks brandstichtingen in binnenstad Breda

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken