Bekijk het origineel

Enschede wist van risico's

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Enschede wist van risico's

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Enschede wist dat de opslag van vuurwerk in zeecontainers die niet zijn bekleed met brandwerende platen risicovol was.

Dat blijkt uit het relaas van politie-inspecteur P. van Brandenburg vanmorgen bij de rechter-commissaris in Den Haag.

Van Brandenburg is de eerste getuige die wordt gehoord in het voorlopig getuigenverhoor bij de rechtbank in Den Haag. Deze procedure is aangespannen door advocaten van slachtoffers van de explosie. Zij willen zo bewijzen verzamelen om de overheid aansprakelijk te stellen voor de ramp.

Van Brandenburg verklaarde dat hij in 1997 een rapport van TNO over de brandveiligheid van zeecontainers heeft opgestuurd naar de gemeente Enschede. Uit het onderzoek van TNO bleek dat de brandwerendheid bij standaard zeecontainers niet meer dan vier minuten is.

Op het terrein van het vuurwerkbedrijf SE Fireworks in Enschede stonden verscheidene zeecontainers met vuurwerk opgesteld. Het bedrijf had hiervoor een vergunning van de gemeente Enschede.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Enschede wist van risico's

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 november 2000

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken