Bekijk het origineel

Verkeer weekwisseling eist zeker zes levens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeer weekwisseling eist zeker zes levens

Paard glijdt uit; berijdster overlijdt

2 minuten leestijd

SIEBENGEWALD - Het verkeer heeft tijdens de weekwisseling aan zeker zes mensen het leven gekost. Drie van hen waren gistermorgen het slachtoffer van de gladheid in Limburg.

Een echtpaar uit Siebengewald verongelukte gistermorgen in zijn woonplaats. De 30-jarige man en zijn 29-jarige vrouw raakten met hun auto door de gladheid van de weg en belandden tegen een boom. Ze waren op slag dood.

In Swalmen reed een 27-jarige taxichauffeur uit deze plaats op een gladde weg tegen een boom en overleed ter plekke. Elders in de provincie raakten drie mensen gewond toen ze door de gladheid tegen een boom botsten.

Een 44-jarige vrouw uit Tilburg kwam zaterdag in haar woonplaats om toen ze van haar paard viel. Het dier was vermoedelijk door de natte ondergrond uitgegleden. De vrouw viel op haar hoofd en overleed ter plaatse.

In Lisse kwam zaterdagochtend vroeg een 17-jarige jongen uit deze plaats om het leven. Op een onverlichte weg reed hij met zijn brommer op een aanhangwagen die langs de weg stond geparkeerd.

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Neppelenbroekerdijk in Broekland, gemeente Raalte, kwam vrijdagavond een 72-jarige inwoner van Wijhe om het leven. Een getuige zag een auto erg langzaam hem tegemoetrijden. Hij wilde het kenteken van de auto noteren, zag de koplampen van de auto verdwijnen en hoorde een klap. Het slachtoffer was met zijn auto tegen een boom gereden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man uit Wijhe aan een acute hartstilstand is overleden.

Bij een verkeersongeval op de A4 tussen Rijswijk en Delft zijn zaterdagavond drie gewonden gevallen, onder wie een politieman. Bij het ongeluk waren vier auto's betrokken. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De aanrijding deed zich voor nadat een auto door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail was gebotst. De toegesnelde politieagenten parkeerden hun wagen achter deze auto. Kort daarna botsten twee andere auto's op de politieauto.

De bestuurders van deze voertuigen raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Delft. De gewonde politieagent is vervoerd naar het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Hoe de gewonden er aan toe zijn, is nog niet bekend. De andere agente zat op het moment van de aanrijding niet meer in de politieauto.

Opstopping

Het ongeval leidde tot een verkeersopstopping, aldus de woordvoerder. Twee van de drie rijbanen werden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Door het ongeluk stond rond 22.00 uur vanaf het Prins Clausplein naar de A13 richting Rotterdam nog een file van ongeveer 4 kilometer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 januari 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verkeer weekwisseling eist zeker zes levens

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 januari 2001

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken